Timisorenii Zoltan Marossy si Laviniu Bedrosian s-ar putea intoarce pe posturile de inspectori guvernamentali. Vor primi si salariile inapoi

TIMISOARA. Cei doi fosti subprefecti ai Timisului, si mai apoi inspectori guvernamentali, Zoltan Marossy si Laviniu Bedrosian,  ar putea sa isi reia posturile din aparatul executivului, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

Asadar, recent, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala hotarerea de Guvern prin care toti inspectorii guvernamentali au fost eliberati din functie, urmand sa publice si motivarea.

Pana atunci, insa, cei doi timisoreni asteapta sa fie repusi in functie si sa isi primeasca salariile neincasate pe perioada in care au fost eliberati  ilegal din posturile lor.

Primul dintre cei doi, Zoltan Marossy, imediat dupa ce i-a expirat preavizul, si-a gasit loc de munca la Consiliul Judetean Timis.

In a 29-a zi de preaviz mi-am gasit loc de munca la Consiliul Judetean. Acum astept motivarea Curtii Constitutionale si abia apoi voi decide daca ma duc inspector guvernamental sau raman la CJT„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Zoltan Marossy.

De cealalta parte, Laviniu Bedrosian asteapta nerabdator sa fie repus in functia pierduta in urma unei decizii a Guvernului.

Eu am deschis proces cand s-a dat ordonanta de catre Guvern. Vreau sa ma intorc pe post, eu sunt om de administratie. Acum, daca Ordonanta Guvernului este neconstitutionala, ma gandesc ca lucrurile ar trebui sa se miste mai repede„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Laviniu Bedrosian.

Ordonanta prin care inspectorii guvernamentali au fost eliberati din functii a fost data de Guvern in luna august a anului trecut. Odata cu declararea acesteia ca fiind neconstitutionala, statul roman urmeaza sa le plateasca inspectorilor guvernamentali retroactiv salariile pe lunile in care au fost eliberati din functii.

Salariul unui inspector guvernamental este de aproximativ 2.000 de lei net.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.