Timisorenii care isi renoveaza cladirile monument istoric, scutiti de o taxa importanta. Ce pregateste Primaria?

TIMISOARA. Conducerea Primariei Timisoara vrea sa le dea un imbold asociatiilor de proprietari care decid sa-si renoveze cladirile monument istoric. Pentru urmatoarea sedinta de consiliu local, reprezentantii primariei pregatesc un proiect de hotarare prin care sa-i scuteasca pe timisorenii ce locuiesc in cladirile istorice de la taxa de ocupare a domeniului public, pe care o platesc in mod normal pentru amplasarea schelelor, atunci cand se apuca de renovari.

Viceprimarul Traian Stoia sustine ca, uneori, oamenii au nevoie sa fie impinsi de la spate pentru a se apuca de treaba. A primit o scrisoare de la un timisorean ce locuieste pe strada General Henri Berthelot din Timisoara, fosta Caraiman, din cartierul Elisabetin. Omul cere ca asociatia de proprietari pe care o reprezinta sa fie scutita de la plata taxei pentru ocuparea domeniului public. In prezent nu exista insa nicio hotarare care sa permita acest aspect. Se va rezolva insa, sustine edilul.

„Ne-am gandit sa facem un proiect de HCL prin care sa nu le mai luam bani pe ocuparea domeniului public pentru schela asociatiilor de proprietari din cladirile monument istoric. Ideea a ajuns la noi printr-o cerere a unei asociatii de proprietari de pe General Berthelot nr. 1. Domnul Staiculescu Calin a cerut – ei au autorizatie de constructie pentru reabilitare fatada si pentru inlocuirea invelitoarei de tigla – ne roaga sa nu le mai luam bani pentru ocuparea domeniului public pentru schela. Ii ajuta aceasta hotarare, costa destul ocuparea domeniului public pentru o schela. O sa facem un proiect prin care o sa le aprobam celor care sunt dispusi sa repare cladirile istorice”, ne-a declarat Traian Stoia.

Taxa de ocupare a domeniului public este de 3 lei/mp/zi in centrul orasului – Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii – si 2 lei/mp/zi in restul orasului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.