Noutati :

Timisoara, in rand cu marile orase din Uniunea Europeana. Cat de multa apa consuma timisorenii?

22 decembrie, 2014 - 01:23 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Desi consumul de apa s-a injumatatit in Timisoara – din 1999 consumul mediu de apa mediu a scazut cu mai mult de 50%, capitala Banatului este in rand cu Uniunea Europeana. Consumam cat tot atata apa cat consuma si europenii, sustine directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.

„Consumul mediu este cam la 115 litri pe om si zi, a mai scazut putin, ne-am stabilizat. A scazut de la 130, de cativa ani se joaca intre 110 si 120, putem face o medie de 115, aceasta este media Uniunii Europene”, a declarat Vlaicu. Asadar, timisorenii au invatat sa faca economie la apa.

In ceea ce priveste tarifele, suntem in continuare in coada listei cu cele mai mari tarife la apa din tara. Conducem in topul localitatilor cu cele mai scazute preturi la serviciile de apa si canalizare facturate populatiie.

Pretul mic, de 3,53 de lei/ metrul cub de apa, se datoreaza in principal investitiilor facute de societatea de apa si canal din Timisoara. Tarife mai mici ca noi au doar orasele Sibiu, Cluj-Napoca, Alexandria, Targu Jiu, Giurgiu si Ploiesti. Orasele cu cea mai scumpa apa potabila sunt Bucuresti, Buzau si Constanta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pretul apei consumate este in medie 7,5-10 lei. In el este inclus pretui apei care se intoarcela canal 2,84 lei acelasi aproape ca a apei potabile ( 2,85 ) si daca mai ploua se adauga apa meteorica 2,84 lei pe metru cub. Ultimele doua preturi total nejustificate. La fiecare ploaie mai mare canalizatia orasului este depasita.

  2. Adaugati la calculul vostru si hotia cu apa meteorica, unde furati cat (mai)puteti. Iar asta cu ,,Tarife mai mici ca noi au doar orasele Sibiu, Cluj-Napoca, Alexandria, Targu Jiu, Giurgiu si Ploiesti. ,, ar trebui sa ne-o mai explicati. Apa e ca berea? are pret diferit in functie de marca, sau de oras?