Timisoara este ‘Orasul gamerilor’ in Top 5 orase creative din Romania. Pe ce loc se afla Capitala Banatului?

TIMISOARA. Judetul nostru se afla in TOP 5 orase creative din Romania, intr-un studiu realizat recent. 90% din cele mai creative activitati derulate in Timisoara sunt cele de editare a jocurilor pe calculator, noteaza dilemaveche.ro.

Studiul „Importanta economica a industriilor creative” a fost realizat de GEA Strategy & Consulting si ofera o perspectiva asupra importantei sectorului cultural si creativ in judetele din Romania.

„Spre deosebire de celelalte industrii din tara, economia creativa este concentrata in principal la nivelul Bucurestiului. Peste jumatate dintre salariatii din ICC lucreaza in Capitala si realizeaza 69,4% din totalul cifrei de afaceri la nivel national. Diferenta intre Bucuresti si celelalte judete este colosala: in Capitala se afla de sase ori mai multe firme, de opt ori mai multi angajati si se realizeaza o cifra de afaceri de sase ori mai mare fata de al doilea oras clasat”, scrie dilemaveche.ro, intr-un material semnat de Sabina Baciu.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Care este legatura dintre Angry Birds si un sound designer din Timisoara? Cosmin Mirza face muzica pentru jocuri si lucreaza pentru Hollywood!

Pe locul 2 in clasament se afla Cluj-Napoca, cu 6,42% din numarul de salariati si o cifra de afaceri de 4,36% din totalul national. Judetul nostru urmeaza Clujul, dupa care in topul creativitatii se afla Brasov si Iasi. Fiecare angajeaza in jur de 3% din forta de munca creativa si contribuie cu aproape 2% din cifra de afaceri la nivel national.

Potrivit studiului, Timisoara pare sa fie „Orasul gamerilor”, pe cand Clujul este „Judetul Spectacol”, Bucuresti – „Capitala Radioului”, Iasi – „Orasul conectat pe web”, Brasov – „Orasul Muzeelor”, iar Ilfov – „Cetatea Filmului”.

Citeste mai mult!

Foto: Eye in the Sky

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.