Timisoara devine centrul de interes al cercetarii romanesti, saptamana viitoare. Sute de cercetatori ajung la Universitatea Politehnica

TIMISOARA. Intre 25 si 28 aprilie, Timisoara devine punctul 0 al cercetarii romanesti. Editia de anul acesta a Conferintei „Diaspora in cercetarea stiintifica si invatamantul superior din Romania”, organizata sub inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, intruneste la Timisoara aproape 800 de cercetatori din 32 de tari, inclusiv Romania. Manifestarea are drept scop crearea unui spatiu al dialogului si al colaborarii intre cercetatorii romani din tara si cei din afara granitelor ei. Organizarea acestui eveniment la Timisoara marcheaza o premiera, fiind pentru prima data in istoria desfasurarii sale cand lucrarile nu vor avea loc la Bucuresti.

Pe parcursul celor 3 zile ale evenimentului se vor desfasura 21 de workshop-uri exploratorii, care acopera domenii extrem de diverse ale cunoasterii stiintifice. De la fizica simatematica, stiinte ingineresti si medicale si pana la stiinte sociale si umane. Fiecare sesiune de lucrari are o sectiune speciala dedicata viziunii asupra sectorului de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, pentru orizontul de timp 2030, in contextul dezbaterii nationale „Romania Educata” – demers initiat de Adminstratia Prezidentiala si sustinut de Ministerul Educatiei.

Universitatea Politehnica Timisoara, in calitate de co-organizator, va gazdui in spatiile noii Biblioteci 5 dintre cele 21 de workshop-uri din program.Totodata, Politehnica Timisoreana va prezenta, in premiera, participantilor la workshop-urile tehnic Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile(ICER-TM), in vederea dezvoltarii unor parteneriate de cercetare care sa valorifice infrastructura de ultima generatie a Institutului.

Conferinta „Diaspora in cercetarea stiintifica si invatamantul superior din Romania 2016” este organizata sub egida Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si Universitatea de Vest din Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.