Terenuri de golf si resort de lux, cu bani de la UE, la mai putin de 50 km de Timisoara

Proiectul unei companii italiene, care doreste sa amenajeze un teren de golf si sa ridice un complex rezidential in localitatea Fantanele din Arad, a fost aprobat spre finantare pe Programul Operational Regional. Sorin Maxim, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala V Vest, a anuntat ca este vorba despre o finantare de 20 de milioane de euro, din care 10,3 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. Finantarea a fost obtinuta pe domeniul de interventie 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii  microintreprinderilor”. "Acest proiect va crea 41 de locuri de munca, se va face o baza de agrement si se va realiza o crestere a numarului de innoptari in structurile de cazare cu minim 5%, dupa finalizarea proiectului. Totodata, se vor crea noi facilitati de cazare localizate in jurul bazei de agrement", a precizat Sorin Maxim. Baza de agrement va cuprinde terenuri de golf, de sport, piscine, functiuni complementare, cai de acces, parcari, utilitati aferente bazei de agrement. Ideea apartine companiei italiene Bellavista Golf Villas &Resort, care anuntase ca doreste sa construiasca la Fantanele vile de lux, terenul de golf, dar si un hotel de lux. Potrivit unui Planul Urbanistic Zonal aprobat de consilierii judeteni aradeni in 2008, complexul "Butterfly Royal Golf Resort" s-ar intinde pe 365 de hectare, terenul de golf fiind gandit pe o suprafata de aproape 52 hectare. Localitatea Fantanele este la 6 km de Arad, in apropierea centurii de est a municipiului. Pe domeniul de interventie dedicat microintreprinderilor, au fost contractate 74 de proiecte, cu o valoare de 7,59 milioane euro. Vineri, la sediul ADR Vest s-a semnat un pachet de 11 contracte care sunt dedicate dezvoltarii serviciilor medicale, dotarea unui atelier de vopsitorie - tinichigerie, cabinete de infrumusetare, dotari cu diverse echipamente ori prelucrarea lemnului. Valoarea celor 11 proiecte este de circa 1,5 milioane euro. In evaluare sau in precontractare mai sunt 251 de proiecte, cu o valoare nerambursabila de 38,15 milioane euro. In cadrul Programului Operational Regional 2007 - 2013 s-au depus proiecte in valoare de peste 830 milioane de euro, cu 200% mai mult decat valoarea disponibila. [nggallery id=138]

Proiectul unei companii italiene, care doreste sa amenajeze un teren de golf si sa ridice un complex rezidential in localitatea Fantanele din Arad, a fost aprobat spre finantare pe Programul Operational Regional. Sorin Maxim, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala V Vest, a anuntat ca este vorba despre o finantare de 20 de milioane de euro, din care 10,3 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

Finantarea a fost obtinuta pe domeniul de interventie 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii  microintreprinderilor”. „Acest proiect va crea 41 de locuri de munca, se va face o baza de agrement si se va realiza o crestere a numarului de innoptari in structurile de cazare cu minim 5%, dupa finalizarea proiectului. Totodata, se vor crea noi facilitati de cazare localizate in jurul bazei de agrement„, a precizat Sorin Maxim. Baza de agrement va cuprinde terenuri de golf, de sport, piscine, functiuni complementare, cai de acces, parcari, utilitati aferente bazei de agrement.

Ideea apartine companiei italiene Bellavista Golf Villas &Resort, care anuntase ca doreste sa construiasca la Fantanele vile de lux, terenul de golf, dar si un hotel de lux.

Potrivit unui Planul Urbanistic Zonal aprobat de consilierii judeteni aradeni in 2008, complexul „Butterfly Royal Golf Resort” s-ar intinde pe 365 de hectare, terenul de golf fiind gandit pe o suprafata de aproape 52 hectare.

Localitatea Fantanele este la 6 km de Arad, in apropierea centurii de est a municipiului.

Pe domeniul de interventie dedicat microintreprinderilor, au fost contractate 74 de proiecte, cu o valoare de 7,59 milioane euro. Vineri, la sediul ADR Vest s-a semnat un pachet de 11 contracte care sunt dedicate dezvoltarii serviciilor medicale, dotarea unui atelier de vopsitorie – tinichigerie, cabinete de infrumusetare, dotari cu diverse echipamente ori prelucrarea lemnului.

Valoarea celor 11 proiecte este de circa 1,5 milioane euro. In evaluare sau in precontractare mai sunt 251 de proiecte, cu o valoare nerambursabila de 38,15 milioane euro.

In cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 s-au depus proiecte in valoare de peste 830 milioane de euro, cu 200% mai mult decat valoarea disponibila.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.