Sunt cateva lucruri pe care e indicat sa nu le spui pe Facebook. Iata ce nu trebuie sa faci vreodata in reteaua de socializare!

A fi membru al celei mai populare retele de socializare din lume are si unele dezavantaje. Aproape 4 milioane de romani au conturi Facebook. Iata ce informatii nu trebuie sa dezvalui aici!

Facebook este cea mai populara retea sociala din lume, cu peste 700 de milioane de utilizatori, iar in tara noastra va depasi, in curand, pragul de 4 milioane de utilizatori. Iata ce informatii nu trebuie sa dezvalui pe Facebook pentru a nu cadea prada infractorilor clasici sau a celor cibernetici.

Majoritatea utilizatorilor Facebook  incarca pe retea fotografii si impartasesc cu prietenii lor diferite informatii. Iata ce nu trebuie sa postezi pe Facebook, Twitter sau oricare alta retea sociala.

Data de nastere. Poti posta ziua in care te-ai nascut pentru a primi urari din partea colegilor si prietenilor, insa daca treci si anul si locul in care te-ai nascut, pui la dispozitia hackerilor un mijloc pentru ca ei sa iti acceseze datele financiare. Acest lucru este valabil in special la americani unde s-a demonstrat ca data si locul nasterii inlesnesc aflarea codul numeric personal (Social Security Number).

Planurile de vacanta. Daca scrii pe Facebook ca pleci in vacanta si spui destinatia este ca si cum i-ai invita pe hoti sa te jefuiasca. Poti posta fotografiile pe Facebook cand te intorci din vacanta, dar nu invita infractorii la tine acasa, mai ales daca stii ca pleci in alta tara sau pe alt continent.

Adresa de acasa. Daca iti postezi adresa unde locuiesti te expui hotilor, evident. Un studiu recent efectuat de Institutul Ponemon a aratat ca 40% dintre utilizatorii de retele sociale au postat pe site adresa personala, 65% nu au setat masurile de securitate, iar 65% sunt convinsi ca toti oameni din lista de prieteni sunt cu adevarat prietenii lor.

Nu face marturisiri. Iti urasti slujba, nu ti-ai platit taxele de trei ani, consumi droguri usoare! Facebook nu este locul unde sa te spovedesti. Multe companii folosesc retelele de socializare pentru a angaja oameni si uneori pentru a-i concedia. Conform unui studiu, anul trecut, 8% dintre companiile din SUA au concediat o persoana sau mai multe pentru folosirea necorespunzatoare a social media.

Indicii despre parolele pe care le folosesti. Daca ai mai multe adrese de mail sau conturi pe diverse site-uri probabil ca ai raspuns la mai multe intrebari de securitate de genul “care este numele de fata al mamei”?. Ei bine, pe Facebook sunt multe quizuri cu intrebari mai mult sau mai putin personale. Fii atent la ce intrebari raspunzi pentru a nu dezvalui informatii care se vor dovedi utile celor care vor sa iti sparga contul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete