Noutati :

SUBIECTELE la Limba Romana la Bacalaureat 2014 sesiunea de toamna! Ce au facut elevii din Timis?

25 august, 2014 - 11:05 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Mari emotii pentru elevii care sustin in aceste zile probele scrise la Examenul de Bacalaureat. Luni au avut prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana. Dificultatea subiectelor a fost una medie.


In total 1800 de absolventi de liceu s-au inscris la examenul de toamna al Bacalaureatului 2014 si pana acum au sustinut probele orale.

Candidatii au primit subiectele in functie de profil:  Real sau Uman si au avut la dispozitie 3 ore pentru a le rezolva.

La iesirea din salile de examen, majoritatea au spus ca subiectele de la BAC-ul de toamna nu au fost grele. Au fost insa destui care nici macar nu-si aminteau ce le-a picat.

La subiectul trei am avut ceva de argumentat si la doi parca un eseu. La primul nu mai tin minte ce s-a dat„, a declarat senin unul dintre tinerii iesiti din examenul de Bacalaureat sesiunea de toamna la Timisoara, la centrul de la liceul Ana Aslan.

Elevii de la profilul REAL au primit un text la prima vedere din romanul Rusoaica de Gib Mihaescu pe baza caruia trebuiau sa rezolve 9 cerinte care vizau cunostintele de vocabular, de teorie literara, precum si capacitatea de a intelege si interpreta un text literar. La subiectul al doilea, candidatii trebuiau sa redacteze un eseu de tip argumentativ despre importanta regulilor intr-un domeniu de activitate. La ultimul subiect, absolventii de clasa a XII-a trebuiau sa scrie un eseu de 2-3 pagini despre viziunea pe care o avea despre lume  Bacovia, asa cum se reflecta intr-un text studiat.

Elevii de la UMAN au primit un text la prima vedere din romanul Lydda de Duiliu Zamfirescu si romanul postbelic la subiectul al treilea.


In sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat 2014 promovabilitatea a fost de 56,09%, fata de 55,56% anul trecut. Dupa contestatii ea a crescut cu un procent.

Ce subiecte au primit absolventii la examenul de BAC 2014 in sesiunea de vara!

Avem subiectele la proba de limba romana la examenul de BACALAUREAT 2014, profilul uman!

Avem subiectele la proba de limba romana la examenul de BACALAUREAT 2014, profilul real!

Iata in continuare programul Bacalaureatului de toamna 2014!

26 august 2014 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa

27 august 2014 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa

29 august 2014 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa

1 septembrie 2014 Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)

2-3 septembrie 2014 Rezolvarea contestatiilor

4 septembrie 2014 Afisarea rezultatelor finaleInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...