Noutati :

Stelele de pe Aleea Muzicienilor de la Timisoara vor fi… luminate

14 octombrie, 2013 - 01:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Stelele muzicienilor de pe aleea din fata Filarmonicii din Timisoara vor scanteia la propriu! Placile vor avea si sistem de iluminare, o donatie din partea Elba SA, anunta  Asociatia Pro Philharmonia.

Inaugurarea sistemului de iluminat si dezvelirea noii stele pe Aleea Muzicienilor, dedicata compozitorului Johannes Brahms, vor avea loc va avea loc marti, 15 octombrie, de la orele 20.00, in fata Filarmonicii Banatul, in pauza recitalului “Va place… Brahms?” sustinut de violoncelistul Razvan Suma, si in prezenta membrilor Asociatiei Pro Philharmoni si a publicului prezent la concert. Placa este donata timisorenilor de catre presedintele in exercitiu al Asociatiei Pro Philharmonia, George Cocian, director al fabricii Elba.

Proiectul Aleea Muzicienilor a fost demarat in anul 2010 cu scopul de a omagia mari personalitati ale muzicii clasice care au trecut prin orasul de pe Bega, si au semnat  in Cartea de Onoare a Filarmonicii. Pe promenada din fata Salii Capitol sunt montante deja placi dedicate lui George Enescu, Bela Bartok, Franz Liszt si Johann Strauss.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor