Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Agricola Lovrin, prezenta la FestAgrAlim Timisoara 2013

TIMISOARA. Soiuri de calitate de grau, ovaz, porumb sau canepa. Acestea sunt doar cateva dintre produsele pe care le pot gasi banatenii la FestAgrAlim 2013, la standul de prezentare a Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola Lovrin.

Produse bune si sanatoase au fost expuse la targul amenajat la sediul Centrului Regional de Afaceri din Timisoara, care va sta deschis pana sambata seara. Fermieri din toata tara, dar si de peste hotare se inghesuie an de an la sediul din Lovrin pentru a achizitiona cerealele, ceea ce demonstreaza fara doar si poate calitatea produselor.

„Ne-am prezentat cu creatiile noastre, cu soiurile de grau pe care le avem in cultura si pe care le multiplicam si le valorificam in tara. Este vorba de Lovrin 34, de Ciprian si de Alex, cele 3 soiuri consacrate ale Lovrinului. Mai avem 2 soiuri de ovaz de primavara, Lovrin 1 si Jeremy, si un soi de ovaz de toamna, Lovrin 27T. In afara de aceste culturi, mai avem 2 hibrizi de porumb, pe care ii producem si ii comercializam. Este vorba despre Lovrin 400 si Andreea. Mai avem si 3 soiuri de canepa de fuior, de fibra, creatie de Lovrin. Ne mentinem ca si soiuri”, ne-a declarat Stefan Tarjoc, directorul Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola Lovrin.

Pentru cei de la Lovrin conteaza foarte mult feedback-ul clientilor, asa ca au decis sa se prezinte la editia de anul acesta a FestAgrAlim cu cele mai bune produse.

„Este important ca pana la urma tot ce avem ca si creatie ajunge in alimentatia omului. Sunt produse bune si sanatoase. Noi ne adresam, de fapt, fermierilor care cultiva aceste creatii pe suprafete mari. Aici gasesc toate informatiile ca sa poata apela la noi. Ei vin la sediul nostru si punem la dispozitia doritorilor tot ce trebuie. Avem productii romanesti create in Banat si automat sunt obisnuite si rezista mai bine climei. Fiind intr-o economie de piata avem si noi concurenta. Presiunea firmelor straine este foarte mare asupra noastra, dar rezistam mai bine cu soiurile noastre de grau. Totusi, in Romania, cam 80% din suprafata cultivata cu grau este cu soiuri romanesti, unde se regaseste si Lovrinul”, ne-a mai spus Stefan Tarjoc.

Standul Statiunii de la FestAgrAlim mai poate fi vizitat pana sambata seara, in incinta Centrului Regional de Afaceri din Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Buna dimineata,
    Am intrat pe site-ul Statiunii Lovrin sa aflu detalii despre locatie si beneficiile apei termale si….aobtin detalii despre statiuni straine. Ce se intampla oameni buni si responsabili?? Promovarea acestui loc izvor de sanatate este chiar atat de dificil de descris?? Nu aveti argumente pentru indiferenta dvs si incompetenta dvs ca ati lasat in paragina 25 de ani acest loc miraculos din bogatia tarii noastre?? Oare este cazul sa apelam la interventii starine care sa vina sa evalueze, sa cercetaze si sa cumpere pe bani de nimic si acest loc deosebit din Romania?? Chiar nu aveti responsabilitatea si constiinta de a lua masuri sa amenajati zona si prin fonduri europene, daca nu prin cele nationale, sa valorificati aceste comori, aceste ape tamaduitoare?? RUSINE!