Spalatorie auto… „cu agheasma” la Biserica Ortodoxa Mehala

Fetele bisericesti se reprofileaza, in vreme de criza. Dupa ce a infiintat un club pentru batrani, unde bunicii pot sa isi petreaca timpul liber si sa isi povesteasca amintirile, o cantina sociala si o casa pentru copiii institutionalizati, Parohia Ortodoxa din cartierul Mehala intentioneaza sa isi amenajeze o spalatorie auto.

Un birou de arhitectura din oras a solicitat la Primaria Timisoara un plan urbanistic de detaliu, pentru a schimba o locuinta intr-un spatiu unde se pot spala autoturismele, in Piata Avram Iancu, colt cu strada Closca. In acest loc, a existat, pana acum cateva luni, o spalatorie, care insa s-a inchis.

Suprafata pe care va fi amenajata spalatoria este de aproape 900 mp. Potrivit proiectului, capacitatea spalatoriei propuse va fi de 3 posturi de spalare, 4 posturi de asteptare si 3 de uscare, toate amplasate in limitele parcelei studiate.

In proiect se prevede si realizarea unei constructii noi, dar care va avea o durata de timp limitata.

Reprezentantii Parohiei din Mehala au cerut proiectantilor si sa amenajeze o zona de servicii pentru spalatorie: o cafenea, o sala de asteptare si receptie clienti pentru programari, incasari etc.

Investitia nu va afecta spatiul verde, care nici nu exista acum, se arata in proiectul pentru PUD, asa ca se vor planta si copaci ornamentali.

Arhitectii au precizat ca nu se va crea poluare fonica. Necesitatea acestei investitii a fost motivata prin faptul ca nu sunt destule spalatorii de autoturisme in zona Mehala.

Voicu Fodor, arhitectul care s-a ocupat de acest proiect, a fost singurul care a putut oferi detalii despre investitia… bisericeasca. Desi s-a incercat sa se ia legatura cu reprezentantii Parohiei Ortodoxe Mehala pentru a se detalia acest proiect, nimeni nu a putut fi contactat.

Eu ma ocup de partea de proiect pentru obtinerea PUD-ului. Parohia va trebui sa obtina acordul vecinilor, dar acest pas se va face doar dupa ce Primaria va aproba PUD-ul. Va fi o spalatorie normala, cu o cafenea, o zona de asteptare, insa nu e vorba de un bar”, a spus arhitectul.

La randul sau, Marius Florescu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Banatului, a afirmat ca nu stie despre intentia Parohiei: „Nu stiu exact despre ce este vorba. Este nevoie de un aviz al Mitropoliei in astfel de cazuri, dar nu va pot spune daca l-au primit sau nu. Este proiectul Parohiei din Mehala, asa ca este treaba lor ce avize trebuie sa obtina”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.