Soferii fara permis vor putea circula cu masina. Afla cum se schimba legea sigurantei rutiere!

Guvernul vrea sa interzica dispozitivele de detectare a aparatelor radar si va permite soferilor sa conduca masini fara sa aiba carnet de conducere, pe anumite drumuri. Vor avea voie doar la ore speciale si cu insotitor.

Mai mult decat atat, guvernantii vor sa creasca taxele pentru proprietarii de mai multe masini si sa conditioneze permisul auto de invatamantul minim obligatoriu.

Toate aceste masuri au fost incluse in proiectul Strategiei nationale pentru siguranta rutiera 2011-2020.

Documentul releva ca Executivul va evalua posibilitatea introducerii dreptului de a conduce anumite vehicule, in intervale orare speciale si doar pe unele drumuri publice, anterior obtinerii pentru prima data a permisului de conducere. Procedura va fi permisa dupa ce soferul va fi supus unui proces de instruire si testare si va impune prezenta unui insotitor cu experienta, care va raspunde juridic solidar cu soferul pentru corectitudinea cu care este condus autovehiculul.

In paralel, va fi introdus si „permisul provizoriu de conducere”, premergator obtinerii permisului auto si valabil numai pe teritoriul Romaniei, cu anumite restrictii pentru sofer.

Guvernul va interzice folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, ca masura impotriva „agresivitatii rutiere”, va introduce obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, va reduce durata de valabilitate a permisului auto de la anumite varste, va interzice accesul pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia drumurilor comunale, si va impune finalizarea invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere.

In acelasi timp va fi introdusa posibilitatea platii pe loc a amenzii, pe baza de chitanta eliberata de agentul de politie si cu eliminarea prescrierii proceselor verbale.

Totodata, va fi introdus „tichetul de contraventie”, anexat permisului de conducere si care va evidentia amenzile platite. Lipsa acestui tichet va insemna ca soferul nu a achitat amenda si va atrage dupas sine suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pana la plata sumei respective, conform sursei citate.

CITESTE AICI MAI MULTE DETALII DESPRE MODIFICARILE LEGISLATIVE!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Excelent. As mai sugera ca, in cazul unui accident cu victime, soferul sa nu mai primeasca inapoi carnetul pana la finalizarea procesului.

  2. alta tampenie tipic pdl-ilor !!!cat de prost trebuie sa fi sa scoti asa ceva pe gura !!!!

  3. este o lege foarte buna…este o lege care exista in Anglia si Bulgaria iar in ambele state a dat rezultate foarte bune…accidentele grave de circulatie au scazut si cu peste 80%.