Sfaturi pentru a prelungi viata masinii tale de spalat rufe

Mașina de spălat rufe, acel electrocasnic plin de butoane pe care rar apăsăm și chiar și mai rar știm ce înseamnă, este totuși unul dintre obiectele care ne ușurează cel mai mult viața. Cum să mai trăiești fără ea?

Potrivit unui studiu realizat în urmă cu un an de Appliance Online, unul din principalii retaileri de electrocasnice din Marea Britanie, doar unul din 10 utilizatori folosea toate posibilele configurații ale mașinii de spălat și 2 din 10 spăla mereu folosind același ciclu de spălare.

Un alt studiu, din aprilie 2016, realizat de GloTechRepairs, care oferă servicii de reparații de electrocasnice, arată că mai mult de jumătate dintre utilizatorii mașinii de spălat rufe lăsau să treacă luni de zile înainte de a curăța mașina de spălat rufe. Uneori, chiar mai mult.

Hainele nu ies atât de curate pe cât ți-ai dori? Mai sus ai doi factori pentru care mașina ta de spălat rufe nu funcționează la capacitate maximă.

Mai jos, vei găsi câteva sfaturi care te vor ajuta să prelungești viața și calitatea serviciilor oferite de mașina de spălat rufe.

– Mai întâi, trebuie să înțelegi potențialul mașinii tale de spălat rufe. Cu alte cuvinte, citește manualul de instrucțiuni de folosire, mai ales părțile care se referă la cicluri de spălare și temperaturi.

– Nu supraîncărca niciodată mașina de spălat rufe. Dacă faci asta, nu vei reuși decât să afectezi funcționarea corectă a ciclului de stoarcere a rufelor.

– Alternează mereu rufele mari cu cele mici. O încărcătură alcătuită doar din rufe de dimensiuni mici nu va obține o circulație corectă, iar doar cele mari nu vor putea fi învârtite corespunzător în ciclul de spălare. O încărcare nebalansată va cauza zgpmote, mișcare, vibrații și, implicit, o uzură mai mare a mașinii de spălat rufe. Cel mai bine e să introduci rufăria de pat cu ciorapi, prosoape mai mici și câteva tricouri, de exemplu.

– Nu lăsa niciodată mașina de spălat să se miște. Verifică unde este problema și ajustează înălțimea piciorului care provoacă debalansarea. Dacă ai un model la care acest lucru nu e posibil, folosește bucăți de lemn sau de carton.

– Dacă ai o haină pătată tare, să știi că dacă introduci mai mult detergent decât este recomandat în mașina de spălat rufe, nu se va rezolva problema. Mai bine atacă pata direct cu suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu înainte de a o introduce în mașină.

– Curăță și spală mașina de spălat rufe o dată pe lună. Pornește un ciclu de spălare cu mașina goală și cu apă foarte caldă. Ideea este să elimini bacteriile acumulate. Poți adăuga și o sticlă de oțet la acest ciclu sau o jumătate de ceașcă de clor în compartimentul pentru detergent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.