Noutati :

Se schimba legea electorala? Cum vom alege primarii, presedintii de consilii judetene si parlamentarii?

16 noiembrie, 2015 - 12:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Modificarea urgenta a legislatiei electorale este unul din planurile Guvernului Ciolos. Potrivit programului, primarii si presedintii de consilii judetene urmeaza sa fie alesi in doua tururi de scrutin, iar alegerile sa fie comasate si toti alesii sa aiba mandat de 5 ani, ceea ce ar insemna si revizuirea Constitutiei.

Printre prioritatile noului guvern, potrivit programului prezentat, figureaza amendarea, de urgenta, a legislatiei electorale cu stabilirea a doua tururi de scrutin pentru alegerile de primari si presedinti de consilii judetene, eliminarea pragului pentru consiliile locale, reducerea numarului de semnaturi pentru independenti, posibilitatea asocierii unor independenti pe liste pentru consiliile locale, facilitarea crearii de sectii de votare pentru diaspora, acolo unde exista o prezenta semnificativa a cetatenilor romani, obiectivul fiind acela ca niciun proces electoral din Romania sa nu mai fie vreodata pus sub semnul intrebarii din cauza modului de organizare.

De asemenea, noua echipa guvernamentala isi propune digitalizarea listelor electorale in regim de urgenta si informatizarea procesului electoral pentru a evita fraudele electorale.

Citeste mai mult pe gandul.info!

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor