Noutati :

Scandalul carnii de cal: Guvernul francez sustine ca Romania nu este vinovata si acuza firma Spanghero

14 februarie, 2013 - 08:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Guvernul de la Paris acuza compania franceza „Spanghero” pentru ca ar fi vandut carne de cal etichetand marfa ca fiind carne de vita. Autoritatile din Franta scot Romania din culpa.

Acestea sustin ca furnizorul roman a actionat fara a avea intentii negative.

Firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, relateaza AFP.

Inspectori sanitar-veterinari vor efectua perchezitii in depozitele companiei, iar autorizatia de functionare ar putea fi retrasa definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.
„Spanghero este vinovata de inselatorie economica si va exista o actiune in justitie”, a confirmat Benoit Hamon, ministrul pentru Protectia consumatorului.

Presa din Hexagon incepuse deja sa arate cu degetul spre compania franceza. Concret, Spanghero ar fi cumparat 42 de tone de carne de cal la inceputul lui ianuarie de la o companie cipriota, a dezvaluit joi cotidianul francez Le Parisien, citat de AFP. Cotidianul sustine ca a putut consulta „trei facturi pe langa autoritatile romane, (care) indreapta suspiciunile catre compania franceza Spanghero, dar si catre traderul cipriot Draap”.

Potrivit facturilor, compania franceza ar fi primit 42 de tone de carne tocata de cal.

DETALII AICI!

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor