Noutati :

S-au umplut de ursi padurile Banatului

7 noiembrie, 2017 - 09:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

O veste buna si rea deopotriva vine din padurile Banatului. Numarul ursilor in Caras-Severin aproape ca s-a dublat in ultimii ani, pe fondurile de vanatoare gestionate de Directia silvica.

CITESTE SI: Scandal incheiat in sange, intr-o piata din Timis. Barbat lovit cu toporul in cap de niste romi, sub ochii oamenilor aflati la cumparaturi. Video 

Aceasta s-a intamplat si pentru ca in ultimii aproape doi ani a existat o interdictie totala privind impuscarea ursilor, a precizat pentru radioresita.ro Traian Rosu, seful Serviciului Vanatoare si Salmonicultura.

Totalul efectivelor de urs stabilite a fi optime in Caras Severin este de 29 de exemplare. In acest an pe cele 8 fonduri de vanatoare populate cu urs au fost evaluate 55 de exemplare.

Problema este ca ursii ataca gspodariile si distrug livezile cu pomi fructiferi ale fermierilor din urma, iar pagubele sunt insemnate.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. creati mai multe asa zise „hranitoare”, aprovizionatile si nu veti mai avea probleme ! Nici un animal nu intra pe domeniul omului asa de dragul de’a vedea ce are acolo !