S-a mai stins o stea a cinematografiei din Romania. Serban Ionescu a murit!

Actorul Serban Ionescu a incetat din viata miercuri seara, la Spitalul Floreasca. El a fost internat marti la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, in sectia de Terapie Intensiva, dupa ce starea lui s-a agravat.

Decesul ar fi survenit in jurul orelor 23:30.

„Serban Ionescu a fost internat marti in spital. Altceva nu putem spune, intrucat doamna care il insoteste are o procura prin care solicita sa nu fie furnizate date despre starea pacientului”, a declarat  purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprita.

In 2011 a fost diagnosticat cu borelioza, o boala grava provocata de intepatura unei capuse. Ulterior, Serban Ionescu a primit un nou diagnostic in Germania, cel de scleroza amiotrofica, boala fiind incurabila. In luna august, actorul s-a intors din Germania, iar in septembrie, a fost internat la Spitalul Elias din Capitala.

Scleroza laterala amiotrofica consta intr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinarii, numite neuroni motori, ce controleaza muschii voluntari, care fac posibila miscarea. Scleroza laterala amiotrofica este o boala progresiva, invalidanta si fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului devin treptat din ce in ce mai dificile si pot provoca diferite alte boli si complicatii.

Scurta biografie

Actorul Teatrului National din Bucuresti s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta si dupa patru incercari a intrat la teatru. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa regretatului Amza Pelea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani unde a interpretat numeroase roluri memorabile pe scena: „Loctiitorul” de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, „In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu.Teatru din Petrosani a fost rampa de lansare pentru acesta. A mai jucat la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul odeon si Teatrul National Bucuresti.

In 1980 regizorul Mircea Muresan ii incredinteaza rolul vietii sale Ion in ecranizarea romanului „Rascoala – Liviu Rebreanu” in filmul care-i aduce notorietate „Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii”. A mai jucat in numeroase productii, precum: „Horea”, „Padureanca”, „Furtuna in Pacific”, „Mircea”, „Sobolanii rosii”, „Meurtres par procuration Proxy Murders / Meurtres par procuration”, „Al matale, Caragiale”, „Pacala se intoarce”, „Om sarac, om bogat”.

Serban Ionescu era casatorit cu actrita Magda Catone.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.