Noutati :

S-a introdus Zona Verde de parcare langa pietele din Timisoara. Cat costa ora de parcare in sistemul TimPark?

13 decembrie, 2014 - 10:51 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Soferii din Timisoara care isi vor lasa masinile langa Piata 700 si Piata Badea Cartan vor trebui sa plateasca parcarea dupa o noua zona tarifara. Consilierii locali au aprobat introducerea zonei verzi de parcare in sistem TimPark langa aceste piete.

Cei care vor merge la cumparaturi si-si vor lasa autoturismele in aceste zone vor scoate din buzunar cate 3 lei/ora, plata urmand sa fie facuta fie prin voucher, fie prin SMS, tariful fiind diferit in ultimul caz. Practic, este aceeasi modalitate de plata ca la fostele parcari cu bariere, cum ar fi cea din spatele magazinului Bega, cea de la Hotel Central si cea de la Modex.

„Parcarea este un element important pentru desfasurarea cu succes a activitatilor in zona agroalimentara a orasului. Desi sunt asigurate servicii de transport public la un nivel destul de ridicat, numarul de vehicule care tranziteaza aceasta zona este foarte mare si in continua crestere. Drept urmare, se impune luarea de masuri pentru descurajarea parcarii pe termen lung in anumite parcari din zona agroalimentara a orasului. (…) Pentru a mentine nivelul de confort dorit pentru zonele agroalimentare este necesara implementarea unui regim strict care sa asigure in acelasi timp un grad cat mai mare de rotatie a utilizatorilor. Pe strazile din jurul pietelor agroalimentare, parcarea va trebui sa fie administrata cu atentie pentru a asigura un echilibru intre cererea de parcare, vizibilitate si confort”, se arata in proiectul de hotarare aprobat recent de consilierii locali, care vor sa dea o atentie mai mare parcarii pe termen scurt.

Practic, alesii au introdus zona verde de parcare a Timpark in Piata Timisoara 700 si Piata Badea Cartan.

Tarifele pentru zona verde sunt: prin voucher – 3 lei/ora si prin SMS – 0,75 euro+TVA/ora.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ,,Drept urmare, se impune luarea de masuri pentru descurajarea parcarii pe termen lung in anumite parcari din zona agroalimentara a orasului.”Desigur la capetele lor patrate nu se gandesc ca si asa parcarile sunt mult prea putine si ca ar trebui construite parcari.

  2. Si capu tau patrat nu gandeste limpede si nu stie sa mearga si pe jos.
    Parca te-ai nascut in masina ! Toti meltenii nu au ce manca, dar au masina !

  3. Alesii nu s-au gandit inca la o solutie de plata alternativa? (peste tot in Europa exista). Apoi, pe strazile „relativ laterale” inspectorii vin rar, foarte rar si deloc.

  4. domnule primar, va rog sa acceptati ca parcarea cu sms este o timpenie si sa treceti la sistemul din restul europei, automate de parcare care tiparesc un tichet. nu o sa mai existe scuze pentru straini, cei care au un operator neeceptat de sistem (digi). de exemplu in cluj la automate poti sa platesti pe linga bani gheata cu card bancar.