Noutati :

Rusia joaca dur si ameninta cu destabilizara totala a Ucrainei! Vezi variantele propuse de Putin in negocierile cu SUA

1 aprilie, 2014 - 10:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Un scenariu extrem de sumbru se intrevede pentru Ucraina daca negocierile ruso-americane nu vor ajunge la un compromis. Tara vecina este amenintata, nici mai mult, nici mai putin, cu destabilizarea totala.

Potrivit Vocea Rusiei, in timpul discutiilor dintre presedintii si ministrii de externe ai Rusiei si Statelor Unite, Moscova a venit la masa negocierilor cu doua variante pentru criza din Ucraina, ambele cu consecinte negative pentru viitorul statului de la est de Romania.

Optiunea „hard”, pentru care au fost pregatite toate elementele necesare, presupune degradarea totala situatiei in Ucriana, mergand pana la un razboi civil, care s-ar putea sfarsi cu interventia Rusiei pentru „salvarea populatiei rusofone“, noteaza sursa mentionata citata de adevarul.ro.

Optiunea „soft“ vizeaza federalizarea Ucrainei dupa modelul Bosnia si Hertegovina. Statul de tara neafiliata la NATO va fi trecut in Constitutie, drepturile regiunilor vor fi ridicate la cel mai inalt nivel, incluzand dreptul de a duce politica externa si a contracta datorii in nume propriu, limba rusa va fi declarata a doua limba de stat.

Statel Unite ar fi refuzat ambele propuneri ale rusilor, iar in raspuns, Putin ar fi sunat la Berlin si a plusat, introducand in ecuatie si Transnistria.

Mai multe detalii pe adevarul.ro

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor