Noutati :

Romania in alerta! Ne paste o pneumonie care ne va injumatati!

3 februarie, 2012 - 10:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
2

Alerta in SUA si in Europa! Motivul? O forma de pneumonie data de bacteria USA300, extrem de contagioasa, pune in pericol vietile a milioane de oameni, existand riscul sa fi ajuns si in Romania.

Aparent e o pneumonie obisnuita, insa medicii din SUA si cei din Anglia au raportat, zilele acestea, faptul ca e vorba despre o forma mult mai grava a infectiei cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice, care necrozeaza tesutul pulmonar si apar furuncule pe piele. Netratata, boala duce la deces, din cauza septicemiei. Medicii din cele doua state avertizeaza ca noul virus e foarte contagios si se transmite prin tuse, stranut, ba chiar si prin simplul contact al pielii sanatoase cu cea a unui bolnav.
«Nu ne paste o epidemie»

Virusul circula in toata lumea. Asta insa nu inseamna ca ne paste o epidemie. Se pot imbolnavi cateva persoane si atat, nimic mai mult. Toti traim cu stafilococus aureus pe piele, insa el «explodeaza » atunci cand o persoana are o imunitate foarte scazuta”, ne-a declarat prf. dr. Adrian Streinu- Cercel.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Serios, sunteti idioti? Cum sa puneti asa titlu la articol?

  2. Nu am auzit de nici o epidemie si traiesc aici,nu mai panicati lumea daca nu aveti suficiente informati