REGULI NOI in saormerii, covrigarii, patiserii si restaurante. Ce trebuie sa vada clientii?

Au fost introduse noi reguli in saormerii, in covrigarii si patiserii, de joi. Este vorba de un ordin al presedintelui Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Spargere de o jumatate de milion de euro in casa unui om de afaceri din Timisoara! Ce au furat

Vanzatorii de paine, produse de panificatie si produse de patiserie, dar si saormeriile, ale caror produse au fost obtinute prin congelare, vor fi obligati sa informeze clientii despre acest lucru.

Prevederea intra in vigoare joi, 20 octombrie 2016.

Obligatia revine si restaurantelor sau celorlalte locuri din care se pot cumpara produse alimentare daca in prepararea lor s-au folosit alimente congelate. „Operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de inteles, intr-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insotesc produsul, cu mentiunea’produs/din produs decongelat„, se arata la articolul 3 din ordinul presedintelui ANPC.

In acelasi ordin se mai precizeaza ca ‘termenul produs alimentar congelat este produsul: paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe’.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ar trebui reglementat si modul de transport al acestor produse, dimineata de dimineata vad masinile care aduc paine in conditii insalubre, masinile nu au duba etansa, painea se transporta in aceleasi lazi ca acum 20 de ani prin praf sau ploaie iar daca scapa vreuna pe jos soferul o pune la loc in lada cu mainile goale. Spatiile de depozitare sunt la fel, magazii pline de praf. gandaci si rozatoare.

  2. Excelent! Nu o sa le mai ajunga acuma un perete ca sa afiseze toate prostiile pe care le viseaza astia: avize, autorizatii, certificate, coduri, cat e taxa pe punga, sa iei bonu’ neparat, ce adaosuri sunt, telefonu’ consumatorului unde sa faci reclamatii, telefonu’ 112 unde sa suni daca iei foc, ca minorii n-au voie alcool si nici tigari, etc. Sa fim si noi informati. Nu ca in tarile asa zis civilizate, unde nu vezi asa ceva. Bravo!

  3. Mi s-ar parea util sa fie informati consumatorii si atunci cand le este servita mancare incalzita la microunde. In special in restaurante dar si in alte locatii unde se incalzeste mancare sau doar anumite parti din produsul servit.
    Ar fi frumos sa fii anuntat dinainte de a da comanda, daca produsul pe care il soliciti este perpelit la microunde.