Noutati :

Regina Beatrix a Olandei a abdicat de la tron. Ea si-a anuntat decizia la un post de televiziune

28 ianuarie, 2013 - 08:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0


Regina Beatrix a Olandei si-a anuntat, luni seara, intr-o cuvantare televizata, abdicarea de la tron. Suverana a anuntase anterior ca va tine o cuvantare la televiziune, in care ar urma sa faca acest uluitor anunt.

Regina Beatrix s-a adresat poporului in direct, pe postul public de televiziune, precum si la radio luni seara, potrivit RVD (Serviciul de Informatiii de Stat), citat de  duchnews.nl.

Desi motivul adresarii ei in fata natiunii nu fusese comunicat oficial, presa din regat speculat ca Beatrix ar fi putut sa isi anunte abdicarea sa de la tron in favoarea fiului ei, Willem-Alexander.

Astfel, Willem-Alexander, in varsta de 45 de ani, devine primul rege al Olandei dupa stra-strabunicul lui, William al III-lea, in 1890, informeaza RT. incoronarea oficiala a fiului reginei va avea loc in data de 30 aprilie, precizeaza RT.

Beatrix implineste 75 de ani in data de 31 ianuarie. Mama reginei, Juliana, a abdicat la randul sau in favoarea lui Beatrix, cand a implinit varsta de 71 de ani. Beatrix a urcat pe tron in 1980.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor