Reactia Uber, dupa scandalul cu taximetristii, de la Timisoara: Toti cei care initiaza conflicte sau dau curs provocarilor nu vor mai avea acces in aplicatie

TIMISOARA. Reprezentanti Uber Romania condamna ferm actele de violenta intre soferii de taxi si soferii parteneri Uber, din Timisoara, dupa scandalul de la finalul saptamanii trecute.

CITESTE SI: Trei strazi din Timisoara ar putea intra in modernizari in acest an. Ce noutati apar in zona

Condamnam ferm actele de violenta din ultimele zile, indiferent ca au fost indreptate impotriva soferilor de taxi sau a soferilor parteneri Uber. Am trimis un mesaj tuturor partenerilor nostri in care i-am sfatuit, in cazul in care sunt victima unor agresiuni, sa apeleze imediat la 112, asigurandu-i de tot sprijinul nostru. Pe de alta parte, toti cei care initiaza conflicte sau dau curs provocarilor nu vor mai avea acces in aplicatie – astfel de comportamente nu isi au locul in comunitatea Uber. Suntem insa ingrijorati de numarul tot mai mare de agresiuni raportate de partenerii nostri in ultimele zile, de la sicane in trafic, atacuri cu oua, masini avariate pana la atacuri fizice. Facem apel la calm si dialog civilizat – oamenii au nevoie atat de taxi, cat si de servicii ca Uber, iar astfel de atacuri pun in pericol siguranta tuturor participantilor la trafic”, transmit oficialii Uber Romania.

CITESTE SI: Toti taximetristii care au marsaluit duminica prin Timisoara, chemati la Politie pentru a fi audiati

In noaptea de sambata spre duminica, soferii de taxi si cei de la Uber au fost implicati intr-un scandal pe strazile orasului, Politia fiind nevoita bsa intervina pentru aplanarea conflictului.

45 de taximetristi au fost amendati de Politie, dupa ce au participat, in acea noapte, la un protest in cadrul caruia au inceput sa claxoneze in cartierul Soarelui, unde locuieste primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: 45 de taximetristi amendati si dosare penale in urma scandalului de la Timisoara

Duminica dupa-amiaza, sute de taximetristi au participat la un protest spontan, circuland incolonati pe strazile orasului. Politistii incearca acum sa ii identifice pe soferii participanti la protestul de duminica, pentru a-i trage la raspundere privind infractiunea de creare de obstacole de natura a ingreuna circulatia pe drumurile publice.

***

Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la [email protected] sau pe contul nostru de Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eu sustin UBER. Am peirdut de doua ori trenul, dimineata, deoarece nesimtitii de taximetrist nu preiau comenzi in perioadele aglomerate ! Bravo Uber !

  2. Uber e concept alogen respins de multe tari tocmai pentru ca distruge activități economice nationale practicând o politica de dumping și ocazioneaza practici ilicite. In tari occidentale șoferii de uber se pretează la tot felul de subterfugii pentru a-și câștiga un trai decent deși muncesc ca niște sclavi pe plantație. Unul dintre subterfugii este mica înțelegere cu pasagerul căruia i se cere sa anuleze comanda înainte de a urca in autovehicul; in felul asta banii rămân șoferului iar uber cu buzele umflate. Nu câștiga nici uber și nici statul. In fine, oricine e liber sa se transporte cum crede se cuviință dar nu se poate afirma ca uber ne da luna de pe cer. E doar un transport alternativ. Ca și manuale școlare alternative, scrise de diletanți.