Noutati :

Protest in centrul Timisoarei fata de exploatarea gazelor de sist. Aproape 400 de persoane au participat la manifestatie

6 aprilie, 2014 - 07:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

Protestatarii au venit in centrul Timisoarei cu tobe si fluiere, alaturandu-se astfel protestului care s-a desfasurat duminica, la nivel national, fata de exploatarea gazelor de sist. Printre ei s-au aflat si locuitori din asezarile direct afectate.

Pe pancartele purtate de manifestanti se puteau citi lozinci precum „ Solidaritate Pungesti!”, „Vrem apa, nu otrava!” sau „Da, ne pasa”. Manifestarea a durat aproape doua ore, iar organizatorii au transmis mesajul celor care nu doresc ca, in judetul Timis si in Romania, dezvoltarea sa se faca cu orice pret, chiar si acela al poluarii ireversibile.

Protestatarii au cerut interzicerea prin lege a a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusiv a gazelor de sist, precum si anularea hotararilor de guvern prin care s-au aprobat in mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Doar atat 400 de persoane? pff voi nu va dati seama ce rau mare se face cu exploatarea acestor gaze ….pacat in Germania sia alte state e interzis prin lege.. exemplul cu nava plina de reziduri bio si chimice care a plutit in deriva si toate tarile si au inchis inclusiv spatiul aerian …numai Romania a primit acea nava bineinteles cu acceptul guvernului suntem o groapa de gunoi