Primul Centru Anti-Mobbing din vestul tarii s-a deschis la Timisoara. Femeile care se simt discriminate la serviciu primesc ajutor gratuit

TIMISOARA. Timisorencele care se simt umilite la locul de munca, au relatii tensionate cu sefii, care profita de ele punandu-le sa indeplineasca sarcini absurde sau le forteaza sa demisioneze, pot primi de acum inainte ajutor. La primul Centru Anti-Mobbing deschis in vestul tarii, chiar la Timisoara.

Este al doilea centru deschis in tara, primul aflandu-se la Bucuresti. Femeile care se simt hartuite psihologic la locul de munca primesc aici consiliere de la psiholog, asistenta juridica si consiliere in cariera. Din fericire, doar 4 persoane din Timisoara beneficiaza in prezent de asistenta specialistilor de la Centrul Anti-Mobbing.

Victime ale fenomenului de mobbing nu sunt doar femeile. Studiile arata ca, intr-o proportie de peste 40%, sunt si barbati victime ale fenomenului de mobbing. Centrul va oferi serviciile destinate in mod special femeilor, dar pe viitor va oferi servicii si pentru barbati. Vorbim despre servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica, psihoterapie, un element important il are aici nu numai partea de psihoterapie individuala, ci si cea de familie si cuplu. Si ceilalti membri ai familiei vor primi ajutor, pentru ca de cele mai multe ori sunt victime colaterale. Nu lipsesc serviciile de consiliere juridica si sprijin juridic in instanta pentru persoanele care aleg sa mearga mai departe„, a declarat Vasile Moldovan, directorul APFR Timisoara – Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania.

Am avut si cazuri in care avocatul nostru a reintegrat o persoana in locul de munca. A fost un manager care l-a marginalizat, i-a mutat biroul atat de departe, prima data in pod si dupa aceea in beci si asa mai departe. Este foarte important de stiut ca sunt parghii de atac. Este traumatizant pentru cineva sa fie victima de mobbing„, mai spune Moldovan.

Pentru amenajarea si dotarea centrului, aflat la sediul APFR, s-au investit 25.000 de euro, iar valoarea totala a proiectului „Sprijin Femeilor Discriminate pe Piata Muncii” este de 4 milioane de euro, bani investiti in schimburi de experienta, campanii de informare, centre anti-mobbing, traininguri desfasurate atat in Romania, cat si in Italia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.