Primaria Giarmata risca sa piarda un proiect de peste 60 milioane de euro. De vina sunt 7 consilieri locali care se opun

TIMIS. Localitatea Giarmata a accesat fonduri pentru un proiect ce vizeaza construirea unui parc fotovoltaic. Mai mult, a identificat terenul unde acesta ar urma sa fie construit, ba chiar l-a si parcelat, insa intampina o problema. O parte din consilierii locali resping proiectul.

Ion Delvai, primarul din Giarmata, a spus ca opozitia din comuna sa se impotriveste din rasputeri proiectului de construire a unui parc fotovoltaic in localitate. Ultima gaselnita a fost ca cei din opozitie au cerut ca in preajma parcului de panouri sa se poata ridica si cladiri.

„In data de 4 iulie am avut o sedinta ordinara la Giarmata, iar pe ordinea de zi au fost 28 de proiecte din care 7 au facut referire la terenurile pentru construirea parcului fotovoltaic. La vot, din 13 consilieri prezenti, 7 s-au opus proiectului. Marti, in data de 12 iulie vom avea o ultima sedinta extraordinara de data aceasta, in care vom rediscuta proiectul”, a declarat Ion Delvai, primarul de Giarmata.

Daca nici de aceasta data proiectul prin care se doreste construirea parcului fotovoltaic nu trece de votul consilierilor locali, Primaria Giarmata pierde nu mai putin de 65 de milioane de euro, atat cat ar fi costat construirea parcului.

Pe langa acest proiect, Primaria Giarmata mai are inca unul poate la fel de important, de construire a unei uzine de apa si a unei statii de epurare, aceasta deoarece apa din localitate nu este potabila.

„In Giarmata apa nu este potabila din cauza ca oamenii si-au facut fose necorespunzatoare normelor europene. In perioada ploioasa, panza freatica urca foarte sus”, a explicat primarul.

Delvai se teme ca nici acest din urma proiect nu va trece de votul Consiliului Local. „Le este frica de prea multe proiecte implementate de actualul primar”, a concluzionat Delvai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.