Premiera la Timisoara! Printre tevi si pompe sunt opere de arta, la Uzina de apa a orasului, care s-a transformat intr-o colorata galerie in aer liber. FOTO!

TIMISOARA. O incantare, la Timisoara! Statia de tratare Bega a devenit o impresionanta galerie de arta, în aer liber

Pana de curand cenusii si anoste, zidurile unor cladiri din incinta Statiei de tratare Bega din cartierul timisorean Plopi au capatat o infatisare noua si spectaculoasa. Acest lucru s-a intamplat cu ajutorul unui grup de artisti vizuali din Spania, Peru, Mexic, SUA si Romania, care au realizat lucrari inedite de arta murala, dar si instalatii si productii ready made din diverse utilaje si piese scoase din uz, toate colorate si pline de viata.

Aquatim s-a alaturat festivalului de street art Fisart 2016, punand la dispozitia organizatorilor si artistilor spatii generoase din cadrul Statiei de tratare Bega, principala uzina de apa a orasului. si-au lasat deja aici „amprenta” Amaia Arazzola, Cristian Blanxer, Daniela Carvalho, Paola Delfin, Kevin Mack, Murone, Corina Nani, Obie, Reskate, Lauro Samblas, Joan Tarrago, Txemy si Sergio Villalba, iar acum se pregatesc „de actiune” Irlo, Kero, Homeboy si Daniel Gaciu.

Sub mainile talentatilor artisti, zidurile au prins, parca, viata. Realiste sau futuriste, vesele si profunde, imaginile cu chipuri expresive, siluete de copii, animale, orase de poveste si misterioase teme acvatice fac parte acum din peisajul statiei de tratare. Lucrarile de arta au fost realizate cu vopsele lavabile, aplicate cu trafalet si pensula si cu spray. Materia prima pentru productiile artistice ready made s-a gasit din belsug la fata locului – pompe, vane, tevi si tuburi „reciclate”.

Organizatorii Fisart 2016, Corina Nani si Sergio Morariu, si managementul Aquatim si-au unit fortele in acest demers de exceptie, destinat, in final, orasului si comunitatii locale. Chiar daca personalul statiei este privilegiat in acest sens, avand acces neingradit la o adevarata galerie de arta in aer liber, lucrarile sunt disponibile si pentru publicul larg, online, iar la viitoarele evenimente cu porti deschise, vizitatorii statiei vor avea parte si de un „tur artistic”, pe langa cel tehnologic. Arta este menita sa aduca la lumina frumosul, iar proiectul Fisart reuseste aceasta, adaugand o noua functionalitate, estetica, cladirilor industriale din incinta statiei de tratare„, explica directorul general al Aquatim, Dr. ing. Ilie Vlaicu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.