Noutati :

Pregatiti ce nu va mai trebuie prin case! Incepe curatenia de toamna la Timisoara! Avem programul!

26 septembrie, 2015 - 11:01 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Aveti obiecte care nu va mai trebuie in gospodarie? Puteti scapa de ele la jumatatea lunii octombrie, cand la Timisoara incepe curatenia de toamna. Angajatii Retim vor aduna mai intai gunoaiele in partea de nord a orasului.

Ca de obicei, curatenia de toamna se desfasoara in 2 etape, in a doua jumatate a lunii octombrie – inceputul lui noiembrie.

Etapa I: 19 – 25 octombrie 2015 in cartierele si zonele din partea de Nord a Timisoarei fata de Canalul Bega;

Etapa II: 26 octombrie – 3 noiembrie 2015 in cartierele si zonele din partea de Sud a Timisoarei fata de Canalul Bega.

Timisorenii care arunca deseuri rezultate din lucrari de constructii risca amenzi drastice! Aceasta deoarece la curatenia de toamna se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe strazi si a spatiilor verzi din jurul blocurilor.

Deseurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc,  precum si deseurile de echipamente electrice si electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populatie, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la urmatoarele adrese:
– Al. Avram Imbroane, Nr.70;
– Calea Torontalului, Nr. 94;
– Str. Energiei, Nr. 3;
– Calea Mosnitei, Nr. 2.

Programul de functionare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00.

Daca aveti deseuri din amenajari interioare si din curatenia pivnitelor si podurilor in cantitati mai mari de 1 mc, puteti solicita, pe baza de comanda, containere de la  S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la telefoanele: 0256/499537 sau 0256/220064.

Avand in vedere ca operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. a amplasat in municipiul Timisoara 34 de recipiente sub forma de clopot, destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), rugam cetatenii sa depuna  aceste deseuri in containere si sa indeparteze toate resturile de alimente din sticle si borcane inainte de a le depune in containere. Aceste containere au fost amplasate in apropierea complexelor comerciale, in parcarile complexelor comerciale AUCHAN (Calea Aradului, Calea sagului), precum si in statiile mijloacelor de transport in comun cu trafic intens din cartierele orasului.

In scurt timp, vom reveni cu programarea pe strazi a trecerii masinilor ce vor colecta deseurile in cadrul Campaniei de Curatenie de Toamna 2015, la Timisoara.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Impulsionat de initiativa d.lui primar, de faptul ca incepe actiunea de curatenie de toamna, as dori sa ajut inspectorii de zona(de peste tot) sa faca raportari concrete despre situatia din zona in care sunt arondati, i-mi permit sa-i ajut cu urmatoarele:
    – intrarea pe spl. Titulescu (iesirea de sub pasaj), marcarea carosabilului se lasa astepta de cel putin o luna (dupa o reabilitare care a durat cca 9 luni);.
    – coborarea (stanga) de pe podul Ero(r)ilor (urma/urmeaza sa fie reabilitat) spre spl. Titulescu, stare f. proasta si sant astupat, neamenajat; in plus, la cca 150 m „cineva” (probabil se stie cine) a spart carosabilul de a curmezisul spl. si nu l-a mai refacut (a aruncat ceva nisip, apoi griblura, adaicimea canalului fiind pe alocuri de cca 7 -10 cm.
    Am sa mai revin sa ajut actiunile de asanare a situatiilor.