Noutati :

Porneste curatenia de toamna, la Timisoara! Cand vin masinile Retim pe strada ta. Iata programul complet

10 octombrie, 2017 - 02:37 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
1

TIMISOARA. Ca in fiecare toamna, la Timisoara porneste campania de curatenie, iar proprietarii de imobile pot sa inceapa pregatirile. Masinile RETIM vor trece pe fiecare strada, dupa un program riguros pe care timisorenii sunt rugati sa il respecte intocmai.

CITESTE SI: Actiune fulger aproape de Timisoara. O tona de cannabis pusa la uscat. Ce-au mai gasit politistii de la Crima Organizata 

La sfarsitul lunii octombrie demareaza actiunea ecologica de curatenie generala de toamna organizata de Primaria Timisoara in colaborare cu RETIM Ecologic Service SA.

Campania se va desfasura in perioada 23 octombrie – 11 noiembrie, iar in cadrul actiunii se colecteaza doar obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

Campania se va desfasura in perioada 23 OCTOMBRIE – 11 NOIEMBRIE, dupa cum urmeaza:

23-29 OCTOMBRIE in zona situata la nord de canalul Bega
30 OCTOMBRIE – 11 NOIEMBRIE in zona situata la sud de canalul Bega

Se colecteaza:

– obiecte de uz casnic si gospodaresc
– deseuri vegetale rezultate din curatarea arborilor de pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor
– deseuri electrice, electronice si electrocasnice

Deseurile vegetale provenite din corectia ramurilor trebuie taiate la dimensiuni de maxim 1 metru lungime si legate in snopi pentru a facilita colectarea mai rapida.

Nu se colecteaza:

– deseuri din lucrari de constructii si amenajari interioare (moloz, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte, etc.)
– deseuri rezultate din curatarea pivnitelor si a podurilor
– deseuri periculoase (baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri, etc.)
– deseuri spitalicesti (seringi, medicamente, etc.)
– deseuri chimice (lacuri, vopsele, etc.)
– sticla de geam, ambalaje de sticla

Deseurile de ambalaje de sticla (nu si sticla de geam sparta) se depun in recipientele tip clopot, special destinate acestui scop, care sunt amplasate in oras.

Deseurile se depun in ordine, la limita carosabilului, fara a impiedica circulatia, cu o zi inainte de ziua in care este programata colectarea pe zone si cartiere.

CITESTE SI: Ultimele imagini de pe Autostrada Lugoj – Deva. Unde vor gasi soferii in curand toalete 

Deşeurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc, care sunt interzise a se depune in cadrul Curateniei generale de toamna, se preiau gratuit de la timisoreni, pe baza actului de identitate, la punctele de colectare special amenajate pe Aleea Avram Imbroane, nr. 70;  Calea Sagului nr. 147 G; Calea Mosnitei, nr. 2.

Vezi AICI programarea pe strazi, cu noile denumiri!

Vezi AICI PERIMETRELE de curatenie in Timisoara!

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Pe strada Zlatna nu a venit nimeni in data de 5 🙁 nu sa ridicat mizeria cauzata de furtuna nici in ziua de astazi.Aproape de coltul strazii langa statia de taxi tot timpul se aduna gunoaie si sunt aruncate de tigani peste tot.E horror cand treci pe acolo,ca imagine si miros.