Noutati :

Populatia Terrei are tot mai multa nevoie de mancare! Cererea mondiala se va dubla pana in 2050!

22 noiembrie, 2011 - 07:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Mancare mai multa inseamna teren mai mult de cultivat, iar acest lucru conduce la cresterea nivelurilor de dioxid de carbon si azot degajate in atmosfera. Asta va duce la disparitia a numeroase specii de plante si animale.

Cererea de mancare la nivel global s-ar putea dubla pana in anul 2050, potrivit unei grup de cercetatori condus de David Tilman, profesor la Universitatea Minnesota.

In aceste conditii, pentru a hrani intreaga omenire ar fi nevoie de un miliard de hectare de teren cultivabil in plus fata de perioada actuala, daca se vor folosi in continuare practici specifice agriculturii tarilor din lumea a treia.

Cultivarea unor suprafete mai mari de teren va duce la cresterea nivelurilor de dioxid de carbon si azot degajate in atmosfera si va duce la disparitia a numeroase specii, se arata in raportul publicat de Universitatea Minnesota, citat de bloomberg.com.

Potrivit estimarilor, in 2050 populatia Pamantului ar putea ajunge la 10,5 miliarde. Potrivit unui raport al Natiunilor Unite, luna trecuta s-a nascut cetateanul cu numarul sapte miliarde.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor