Platforma de elicopter, un stadion, lucrari de infrastructura si alte o multime de studii. Cum se impart banii din buget in 2017, la Timisoara

TIMISOARA. Timisoara va avea la dispozitie un buget mai consistent in 2017 decat in 2016. Proiectul a fost deja pus pe site-ul Primariei si poate fi consultat, iar miercuri, de la ora 14.00, cei interesati de cum vor fi cheltuiti in acest an banii orasului pot participa la o dezbatere publica pe aceasta tema.

CITESTE SI: TAXA in pietele volante din Timisoara pentru agricultorii care vin cu produse din gradina? Ce spune primarul Nicolae Robu 

Timisoara va avea in acest an de un buget de total de 1.398.639,06 miliarde lei, adica 307,3 milioane de euro.

Bani multi sunt prevazuti catre toate sectoarele.

In invatamant, municipalitatea a directionat 23, 7 milioane de lei, dintre 2 milioane vor fi alocate unei extinderi la Scoala Generala numarul 16. Din punct de vedere al dotarilor, 610 mii vor merge catre Scoala Generala cu numarul 30, unde urmeaza sa fie cumparate containere modulare in care elevii sa isi desfasoare cursurile dupa inceperea lucrarilor de extindere a scolii.

CITESTE SI: Interventii rapide, coborare pe tiroliana si demonstratii ale cainilor dresati. Surprizele jandarmilor, de ziua lor, la Timisoara 

La capitolul sanatate, pentru acest an au fost alocati 51,5 milioane de lei, atat pentru continuarea lucrarilor mai vechi, cat si pentru altele noi. 12 milioane de lei vor merge catre extinderea corpului B de la Spitalul Louis Turcanu, in timp ce 980 de mii de lei vor fi alocati pentru construirea si montarea unul lift la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal. 1,6 milioane de lei au fost alocati pentru diferite documentatii, din care 250 de mii pentru un studiu topografic pentru realizarea unei piste de elicopter la Spitalul Louis Turcanu. Pentru lucrari noi vor fi alocati 8,4 milioane de lei. Cea mai mare suma, 5,7 milioane, fiind repartizata pentru realizarea unei statii de epurare ape uzate, retea de canalizare de incinta si lucrari rutiere la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes”.

Cultura primeste in acest an 17,9 milioane de lei. Din aceasta suma, 729 de mii vor merge la refunctionalizarea cladirilor ce apartin Palatului Culturii, iar 600 de mii vor fi alocati pentru refunctionalizarea cladirii in care a fost Clinica de Radiologie. 476 de mii de lei sunt alocati pentru diferite studii de fezabilitate, printre care se afla si cele pentru reabilitarea cladirilor in care se afla cinematografele Arta, Timis si Studio.

CITESTE SI: Calatori ‘ingroziti’ intr-un autobuz din Timisoara! Prea ca la tara… 

Si infrastructura sportiva va fi sustinuta in acest an, pentru continuarea lucrarilor la Sala Polivalenta fiind alocati 1,5 milioane de lei. Pentru lucrarile noi au fost alocati 515 mii de lei, care vor fi folositi pentru inceperea lucrarilor la complexul sportiv din Calea Lipovei, dar si a mai multor terenuri multifunctionale in diferite parti din Timisoara. Pentru studii de fezabilitate au fost alocate 1,2 milioane de lei, iar printre aceste documentatii se afla si cea pentru un stadion de 5000 de locuri, care ar urma sa fie construit pentru echipa de rugby.

Municipalitatea a alocat bani si pentru modernizarea a trei parcuri din zona centrala. 3 milioane vor merge catre amenajarea Parcului Civic, 4,5 milioane pentru Parcul Scudier si 1,7 milioane pentru Parcul Alpinet, in timp ce 700 de mii de lei sunt pusi de-o parte pentru pista de skate din Parcul Central.

Transportul in comun din Timisoara primeste in 2017, 42,8 milioane de lei. Mare parte din bani vor fi folositi pentru achizitia de autobuze sau minibuze noi, dar si a doua autocare.

300 de mii vor fi folositi pentru un studiu cu privire la amenajarea unei parcari supraterane in zona bulevardului Take Ionescu, iar 50 de mii pentru un studiu care vizeaza amenajarea unor golfuri pentru vaporase in zona Uzinei de apa si in Iosefin.

CITESTE SI: Cum isi petrec timpul liber politistii locali la Timisoara? 

Primaria va aloca 25 de milioane de lei pentru lucrarile la pasajul Jiul, si alte 16 milioane la pasajul Popa Sapca. Sume importante de bani merg catre lucrarile noi din oras. 1,9 milioane de lei vor fi alocati pentru reabilitarea podului Stefan cel Mare, iar 1 milion pentru reabilitarea Podului Eroilor. La capitolul strazi, cei mai multi bani, 2,7 milioane, au fost alocati pentru refacerea strazii Versului. Pentru studii de fezabilitate, municipalitatea va aloca 2,4 milioane de lei.

Bugetul local pe 2017 are si trei rubrici noi, in care se estimeaza sumele care vor veni catre municipalitate in urmatorii trei ani, iar in 2020, bugetul local al Timisoarei ar trebui sa fie de 1.010.489,12 lei.
Proiectul de buget poate fi consultat pe site-ul primariei Timisoara.

Bugetul Timisoarei pe 2017 va fi dezbatut miercuri, intre orele 14 si 16, iar cei interesati se pot adresa si in scris, Directiei Secretariat General – Biroul Asistare Consiliul Local sau in format electronic – la adresa [email protected].

Participantii la dezbatere care se inscriu la cuvant isi vor sustine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotarare aflat pe ordinea de zi.
Durata limita de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cum ramane cu cele 4 parcari (supra/sub terane) promise? Timisoara „va muri” sufocata de lipsa parcarilor. Amenzile nu sunt suficiente, trebuie sa urmeze si alte masuri!