Noutati :

Planul Urbanistic General al Timisoarei intra in dezbatere. Vrei sa-ti spui parerea? Ai voie doar in scris!

24 iunie, 2013 - 12:03 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Specialistii din Primaria Timisoara lucreaza de zor la un nou Plan Urbanistic General, care a ajuns la faza dezbaterilor publice. Saptamana aceasta timisorenii sunt invitati la 4 astfel de dezbateri. Nu-si prea pot spune insa parerea, doar daca isi trimit punctul de vedere in scris, la primarie.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, oricine este interesant poate participa, ca martor, la aceste intalniri. Dar doar in limita locurilor disponibile.

Cine vrea insa sa-si spuna punctul de vedere trebuia sa il trimita mai intai in scris, impreuna cu toate datele de contact, la primarie, fie sa-l duca la Camera 12 de la sediul institutiei, fie sa-l trimita la e-mailul [email protected]

„Punctul de vedere scris va fi redactat sintetic, in maxim 2 pagini. Participantii sunt invitati sa vina cu 30 de minute inaintea inceperii dezbaterii, pentru a se inregistra la secretariatul de organizare. In ziua dezbaterii, daca mai exista spatiu fizic, pot fi acceptate depozitii suplimentare”, anunta reprezentantii Primariei Timisoara. Fiecare vorbitor va avea dreptul sa vorbeasca doar 2 minute.

Dezbaterile sunt programate astfel: marti, 25 iunie, pentru zona NE, la nord de Canalul Bega si la est de Calea Aradului; miercuri, 26 iunie, pentru zona SE, la sud de Canalul Bega si la est de Calea Martirilor; joi, 27 iunie, pentru zona SV, la sud de Canalul Bega si la vest de Calea Martirilor si vineri, 28 iunie, pentru zona NV, la nord de Canalul Bega si la vest de Calea Aradului. Intalnirile au loc in Sala de Consiliu a primariei, intre orele 15:00 – 18:00.

Va reamintim ca una din prevederile noului PUG se refera la ingroparea liniilor de cale ferata in subteran si introducerea metroului in Timisoara. Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu, care a tinut sa precizeze ca deasupra liniilor va fi amenajat un bulevard ca-n marile orase europene. Primarul a „avertizat” insa si cu alte surprize, dar nu a mai facut nicio dezvaluire.

Anul trecut, consilierii locali au votat un Masterplan, care sta la baza realizarii noului Plan Urbanistic General al orasului.

Mai multe informatii cu privire la desfasurarea dezbaterilor pot fi obtinute de pe site-ul primariei sau la numerele de telefon 0256.433.441 si 0256.408.435.

CITESTE SI: Primarul Nicolae Robu vrea sa faca METROU la Timisoara!? Viseaza sa mute in subteran calea ferata care taie orasul

CITESTE SI: Masterplanul transforma Timisoara intr-un sat urban. Planurile Primariei de dezvoltare a orasului, bazate pe o viziune mai mult veche decat nouaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Opinia, sunteti pe faza cu stirile, ca intotdeauna. Cat despre participarea la dezbateri doar pentru cei care depun anterior formularul in scris, este un abuz si o incalcare a legislatiei: se incalca si procedura CLT de dezbatere publica si legislatia de informare si consultare a publicului pentru documentatii de urbanism. In consecinta, toti doritorii pot lua cuvantul si sper sa vina cat mai multa lume la dezbateri, e o ocazie o data la 10-15 de ani!
    PS: am scris arhitectului despre abuz, dar nu am primit nici un raspuns, tipic…

  2. Putem veni imbracati in tinuta lejera sau in tinuta de ceremonie? E voie cu adidasi?Se aloca timp suplimentar de expunere specialistilor (iertati-ma) putin bilbiiti?Fiind vorba de „ingroparea”liniilor de cale ferata ,nu s-ar putea considera actiunea la modul figurativ iar liniile sa fie mutate in afara orasului(conform Revistei Cailor Ferate din anii 1966-1970 de ex.)?Suntem nerabdatori sa vedem daca intre „surprizele”anuntate de Dl.Primar se numara si transportul in comun cu VAPORETO.