Petrecerea etniilor la Muzeul Satului Banatean din Timisoara cu parada costumelor traditionale, cantec si joc!

TIMISOARA. La Muzeul Satului isi  dau intalnire etnicii care traiesc in Timis. Mai multe ansambluri folclorice venite din toate colturile judetului, dar si din altele din vestul tarii vor petrece, vor juca si ii vor cinsti pe oaspeti.

Cea de-a 14-a editie a Festivalului etniilor va avea loc, duminica, 1 iunie, incepand de la ora 15.00, la Muzeul Satului Banatean. In acest an, nasii vor fi reprezentantii etniei bulgare, care vor intampina oaspetii in curtea gospodariei din Capalnas, la Muzeul Satului.

Iubitorii de folclor si de port popular vor avea parte de o parada traditională oferita de toate minoritatile prezente.

Festivitatea va fi deschisa de Fanfara din Recas, iar pe scena de la Muzeului Satului din Timisoara va urca ansamblul profesionist ”Timisul”, cu indragita interpreta de muzica populară Elena Jurjescu.

Minoritatile vor fi prezente cu un numar important de ansambluri:  din partea maghiarilor – Butykos din Dumbravita, bulgarii – Slaviaka din Timisoara si Palucenka din Dudestii Vechi, germanii – Banater Rosmarein din Timisoara si ansamblul de copii Hanschen Klein, sarbii – Sveti Nicola din Diniaa, cehii – Modracek din Sfanta Elena (jud. Caras-Severin), ucrainienii – Moloda Nadla din Soca (jud. Timia) ai Kalena din Stiuca (jud. Timis), evreii – formatia de copii Shalom din Timisoara, rromii – Trandafirul din Maguri (jud. Timis), slovacii – Datelinka, din Bihor, italienii – invitat special, ansamblul din Forgaria Friuli din Italia, ai un grup de recitatori din Liebling, Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.