Pasajul subteran de la Michelangelo, betonat si aproape bun de circulat? De ce nu deschide Nicolae Robu traficul spre Pestalozzi?

TIMISOARA. Lucrarile la pasajul subteran auto din intersectia Michelangelo sunt in linie dreapta. Cel putin asta sustin reprezentantii primariei, care dau asigurari ca lucrarile vor fi gata la timp. Se tem insa de vreme, pentru ca din nou se anunta ploi in a doua jumatate a lui octombrie.

Intr-o imagine publicata de Eye in The Sky se poate observa foarte clar ca muncitorii au reusit sa toarne deja betonul pe o portiune din pasaj, pe partea cu Universitatea de Vest. Mai e de munca insa.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, spunea, in urma cu o luna, ca in iarna se va circula cu siguranta prin subteran. „Eu am spus ca pana la venirea iernii se va intra si in subteran. S-a turnat betonul pe cele doua bretele, inspre Bulevardul Corneliu Coposu de pe Aleea FC Ripensia si respectiv dinspre Coposu catre podul Michelangelo. Asadar, dinspre Pestalozzi si inspre Pestalozzi avem realizata betonarea. Putem sa spunem ca la inceputul lunii octombrie vom merge pe aceste rute”, spunea edilul-sef.

Circulatia nu va fi deschisa totusi pe aceste rute. Motivul? Traficul ar incurca lucrarile efective la pasajul subteran, dezvaluie edilul.

„Nu putem da drumul traficului pentru ca se incurca lucrarile pe santier, altfel ar fi circulabile”, a spus Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Vremea le va strica din nou planurile muncitorilor, care trebuie sa introduca in subteran statia de pompare si doua rezervoare.

„Merge foarte bine treaba. Din pacate, am inteles ca iarasi va ploua de maine (n.r. miercuri), ne-ar fi prins tare bine sa mai avem macar o saptamana de vreme buna ca sa putem introduce in subsol statia de pompare si cele doua rezervoare, pentru ca aceasta este singura operatiune mai grea si care depinde foarte mult de vreme. Dupa ce introducem statia si rezervoarele in adancime, se toarna beton peste ele, apoi se toarna radierul drumului, pe portiunile unde nu e inca realizat. Pe o parte este betonat si se pun borduri pe partea dinspre Bega. Daca nu la sfarsitul acestei saptamani, atunci in mod sigur saptamana viitoare se va turna beton si in partea dinspre Bega”, ne-a declarat primarul Timisoarei.

Edilul-sef spune ca muncitorii au reusit sa toarne fundatia drumului pe o portiune din subteran: de la intrarea dinspre BRD si pana sub partea acoperita, precum si de la intrarea dinspre Universitate, pe o bucata.

„Apoi este cealalta portiune in care se vor introduce in subteran statia de pompare si cele doua rezervoare de linistire, asa se numesc. Dupa aceea nu mai este foarte mult de munca, dar depinde mult de vreme. Trebuie sa introducem statia tocmai in punctul cel mai jos si cand ploua tocmai acolo se aduna apa”, a mai spus Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Nicolae Robu continua sa dea asigurari ca din aceasta iarna soferii vor putea trece prin pasaj cu masinile.

***

CITESTE SI: Din octombrie circulam peste Michelangelo, spre Pestalozzi. Cand estimeaza Robu ca vom trece prin subteran?

Initial, pasajul auto subteran de la Michelangelo ar fi trebuit sa fie gata in 29 septembrie, insa termenul final al lucrarilor a fost prelungit din pricina vremii ploioase.

Valoarea totala a lucrarilor este de 50 milioane de lei, mare parte din bani provenind de la Uniunea Europeana. Intersectia de la Michelangelo a fost inchisa inca din luna aprilie a anului trecut si a fost redeschisa la inceputul verii pentru traficul auto dinspre centrul orasului catre Spitalul Judetean.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Azi este marti, maine miercuri, cu vreme splendida buna de lucrat.
    Au fost cca 10 zile fara probleme.
    Oare ce fac cei din vestul Europei (Anglia, Belgia, …) unde ploua 2/5 sau chiar 3/5??

    • Anglia, Belgia? Tu nu ai auzit? Acolo nu exista nici strazi, nici pasaje de astea ca ploua mult, dom’le.

  2. De ce nu-l intrebati pe domnul primar Robu daca stie care sunt efectivele de lucratori de la pasaj,programul de lucru,efectivele de utilaje,necesarul de lucratori,necesarul de utilaje,etc.Sunt cate 3 ingineri pe cap de muncitor,care ar trebuii sa coordoneze lucrarile.Stau cu cracii in sus prin masini jucandu-se pe tablete sau pe telefoane.Am un album foto cu acesti „ingineri” care au facut totul in viata pe pile si relatii…ale lu taticutzu sau mamicutza pentru ca ei nici macar pile si relatii nu sunt in stare sa-si faca.

    • Asteptam pozele pe adresa redactie [at] opiniatimisoarei.ro si il vom intreba pe primar de indata ce le avem.

  3. Din cate constat eu, din fotografiile vazute, se pare ca intersectia de la podul Michelangelo ramane cum a fost, evident cu imbracaminte asfaltica noua si semaforizata. Doar cei care sunt pe axul Pestalozzi-parvan vor putea trece prin pasajul subteran evitand semaforizarea. Oare sensul giratoriu nu rezolva mai bine problema, stiind faptul ca la semafor se sta-daca e pe rosu-chiar si cand nu trece nimeni prin intersectie?

    • Si eu mi-am pus asa problema, dar gandindu-ma mai profund, trecerile de pietoni sunt mult mai lungi acuma, cel putin pe axul dinspre centru spre judetean, iar daca ai cate un pieton care traverseaza si nu ajunge bine pe trotuar si vine celalalt, crede-ma ca ar fii dezastru. In rest ai dreptate.

      • Cu semafoare pun pariu ca aceasta intersectie o sa fie un dezastru … daca tot au sapat atat, nu se putea realiza un subteran si pentru pietoni!?

        • In privinta dirijarii circulatiei in sens, posibil sa ai dreptate. Dar pietonii sa nu fie semaforizati ar fii un dezastru.

        • Iar treaba cu subpasaj pt pietoni, pe langa faptul ca e greu de facut la noi in Romania, nici nu ar fii utila. Acolo ar aparea tot felul de „rahatei” de oameni, si-ar muta domiciliu tot felul de oameni ai strazii, in plus de asta la cat de comod e omul nostru, nimeni nu s-ar ostenii sa coboare niste scari.

        • 1. Cu pasajul subteran pentru pietoni sunt doua probleme:
          – lungimea (pentru efecte colaterale la un aflux de pietoni relativ mare, cel putin in anumite ore) si
          – accesul obligatoriu celor cu dizabilitati! necesita lift s.a.m.d.. Problema ar fi similara si pentru trecere supraterana!
          2. Fara semaforizare (luminoasa) ar fi „vai si amar” (cursa cine fuge mai repede, sa vanam pietoni …)! S-a reusit ceva aproape foarte bun la intersectia de la fantana punctelor cardinale.

  4. Omul asta(Robu) se contrazice singur.Ba mai tampeste de cap si pe altii cu bombele lui fasaite.Nu se lauda el ca la inceputul lunii o sa circulam pe cele doua bretele?Acum ne spune ca sunt circulabile dar ca nu se va da drumul pentru ca incurca lucrarile(somnul) celor de pe santier.Nu era mai bine sa taca naibii din gura si sa nu mai iasa la rampa cu declaratii tip Can Can?Concluzie: vom circula abia de la anul(Doamne ajuta) pe acestea daca vor termina si subpasajul magic.

  5. Hai sa nu ne legam numai dl. Robu!
    Sa trecem la ce s-a facut in ultimii 4 ani, 8 ani, … dinainte de 2012?
    Veti ajunge la concluzia ca „relativ putin” (nu nimic, ptc iar ne-am minti); explicatiile nu fonduri EU, nu guvern, nu … nu … sunt plauzibile (intr-o oarecare masura).
    Peste cateva luni se vor culege / trebuie sa se culeaga roade la nivelul orasului.
    Atunci sa ne pronuntam.
    Ce facem la nivelul judetului? master planul ???