Obiceiuri de Anul Nou! Ce e bine sa faci ca sa ai noroc si de ce trebuie sa te feresti?

Trecerea in noul an este marcata de traditii, simboluri si obiceiuri, la romani. In noaptea dintre ani si pe 1 ianuarie nu e bine sa plangi, pentru ca, potrivit traditiei, cei care plang in prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

In mai multe tari, printre care si Romania, oamenii nu imprumuta bani, bijuterii sau alte obiecte de pret in prima zi din an si nici nu platesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul si nu ofera daruri, pentru ca toate aceste sunt semne de saracie in anul ce abia incepe.

CITESTE SI: CENTURA MICA ce ocoleste Timisoara, tot mai lunga! Ce s-a facut si ce noutati avem pentru 2017? HARTA opiniatimisoarei.ro 

De asemenea, se spune ca pentru un an imbelsugat este bine ca la miezul noptii pe masa sa fie pahare si farfurii pline, iar fiecare membru al familiei sa aiba bani asupra sa. Paharele, farfuriile si buzunarele goale sunt semnele unui an sarac, considera superstitiosii.

Tot de vesela se leaga un alt semn de rau augur pentru anul ce vine. Se spune ca daca speli vasele in prima zi a anului, cineva drag va muri. Mai zelosi, unii nu isi spala nici parul pe 1 ianuarie.

CITESTE SI: Porneste noua linie metropolitana de autobuz care va lega inca o comuna de Timisoara! Cum circula si care sunt statiile? 

Sub vasc sau nu, sarutul este obligatoriu in noaptea de Revelion, daca doriti sa aveti parte de afectiune in anul ce vine. In caz contrar, veti avea un an cu putine satisfactii sentimentale.

O alta superstitie spune ca in prima zi a anului nu este bine sa iesi din casa decat dupa ce deja ai primit un musafir care nu trebuie sa fie blond sau roscat, sa aiba platfus sau strabism si nici sprancenele impreunate, pentru ca aduce ghinion.

CITESTE SI: Te va induiosa pana la lacrimi! Film cu Timisoara din anii ’70! Recunosti locurile? VIDEO 

Este bine ca fetele care doresc sa se marite in Noul An sa vada un barbat la geamul dormitorului la cumpana dintre ani.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.