Noutati :

O universitate din Timisoara in topul celor mai bune universitati pe specializare din lume, in 2015. Ce alte scoli superioare sunt in clasament?

29 aprilie, 2015 - 01:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara e prezenta sin nou in topuri internationale. De asta data, in clasamentul celor mai bune universitati pe specializarea de Limbi Moderne, alaturi de alte universitati din Romania.

Topul a fost intocmit de catre Quacquarelli Symonds, companie britanica specializata in educatie. Si in acest an a dat publicitatii QS World University Rankings by Subject, care a analizat performantele universitatilor pe 36 de discipline-specializari.

In clasament se regasesc, alaturi de UVT, Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes Bolyai din Cluj si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Comparativ cu anul 2014, universitatile din Romania si-au mentinut sau si-au imbunatatit pozitiile in acest clasament.

Top 150 specializarea Limbi Moderne:
Universitatea din Bucuresti
Universitatea de Vest Timisoara

Top 200 specializarea Limbi Moderne:
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Top 200 specializarile Lingvistica si Comunicare si Studii Media:
Universitatea din Bucuresti

Top 250 specializarea Limbi Moderne:
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

Anul trecut, o singura universitate din Romania a ajuns in top 200 specializari; este vorba despre Universitatea de Vest din Timisoara – specializarea Limbi Moderne.

Quacquarelli Symonds a informat intr-un comunicat ca noul clasament al universitatilor in functie de disciplina – QS World University Rankings by Subject 2015 lansat acum pe site-ul TopUniversities.com – cuprinde cel mai mare numar de specializari analizate de pana acum: 36 de discipline. Rezultatele se bazeaza pe raspunsurile a 85.062 de academicieni, a 41.910 angajatori si pe analizarea a 17.3 milioane lucrari de cercetare si peste 100 milioane de citari (prin Scopus/baza de date bibliometicp Elsevier).

Autor: Bogdan BanInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...