O groapa uriasa, cu diametrul de 30 de metri, a aparut intr-un oras din Germania – FOTO

[caption id="attachment_2572" align="alignleft" width="300" caption="Sursa foto: www.guardian.co.uk"]Sursa foto: www.guardian.co.uk[/caption] Un crater urias, adanc de 20 de metri, a aparut luni dimineata in orasul german Schmalkalden, fara ca vreo persoana sa fie ranita, autoritatile apreciind ca acesta a fost cauzat de factori naturali, mai degraba decat de minerit, relateaza Der Spiegel in editia electronica. Un vehicul fara persoane la bord a cazut in acest crater, cu diametrul de 30 de metri, dar nimeni nu a fost ranit, in pofida faptului ca prapastia se afla in mijlocul unei zone rezidentiale. In total, 25 de persoane au fost evacuate din sase case, in contextul in care solul de pe marginea craterului continua sa se faramiteze, a anuntat politia. Un locuitor din zona, Wolfgang Peter, a declarat ca a fost trezit din somn de un zgomot lung si puternic, luni, la ora locala 3.00 (4.00, ora Romaniei). "Mai intai am auzit curgand apa, iar ulterior a sunat ca si cum ar fi fost descarcate o duzina de camioane cu pietris", a declarat Peter pentru cotidianul regional Thüringer Allgemeine. El a iesit din casa sa vada cine efectueaza lucrari la drumuri la acea ora din noapte, cand a ajuns la marginea unui crater urias, aparut chiar langa casa sa. Ralf Luther, un oficial regional, a declarat ca s-a prabusit o cantitate de sol cuprinsa intre 10.000 si 12.000 de metri cubi. O serie de garaje situate exact pe marginea craterului risca sa cada in el, iar la case din vecinatate au aparut crapaturi. Luther a declarat ca locuitorii au avut noroc ca nu au fost raniti. [nggallery id=57] La fata locului au venit experti pentru a afla care esta cauza aparitiei gropii. "Presupun ca exista o cauza naturala pentru aceasta alunecare de teren", a declarat ministrul pentru Mediu si Agricultura al landului Thuringia, Juergen Reinholz. El a respins posibilitatea ca minele de sare sa fi fost cauza aparitiei craterului. Un purtator de cuvant al ministerului a declarat ca regiunea este "predispusa" la alunecari de teren, din cauza structurii sale geologice. El a dat ca exemplu un caz similar, in orasul Tiefenort, unde cinci case nu au mai putut fi locuite, dupa aparitia unui crater adanc de doi metri, in ianuarie. Sursa: www.mediafax.ro

Sursa foto: www.guardian.co.uk

Sursa foto: www.guardian.co.uk

Un crater urias, adanc de 20 de metri, a aparut luni dimineata in orasul german Schmalkalden, fara ca vreo persoana sa fie ranita, autoritatile apreciind ca acesta a fost cauzat de factori naturali, mai degraba decat de minerit, relateaza Der Spiegel in editia electronica.
Un vehicul fara persoane la bord a cazut in acest crater, cu diametrul de 30 de metri, dar nimeni nu a fost ranit, in pofida faptului ca prapastia se afla in mijlocul unei zone rezidentiale. In total, 25 de persoane au fost evacuate din sase case, in contextul in care solul de pe marginea craterului continua sa se faramiteze, a anuntat politia.

Un locuitor din zona, Wolfgang Peter, a declarat ca a fost trezit din somn de un zgomot lung si puternic, luni, la ora locala 3.00 (4.00, ora Romaniei). „Mai intai am auzit curgand apa, iar ulterior a sunat ca si cum ar fi fost descarcate o duzina de camioane cu pietris”, a declarat Peter pentru cotidianul regional Thüringer Allgemeine.

El a iesit din casa sa vada cine efectueaza lucrari la drumuri la acea ora din noapte, cand a ajuns la marginea unui crater urias, aparut chiar langa casa sa.
Ralf Luther, un oficial regional, a declarat ca s-a prabusit o cantitate de sol cuprinsa intre 10.000 si 12.000 de metri cubi. O serie de garaje situate exact pe marginea craterului risca sa cada in el, iar la case din vecinatate au aparut crapaturi. Luther a declarat ca locuitorii au avut noroc ca nu au fost raniti.

La fata locului au venit experti pentru a afla care esta cauza aparitiei gropii. „Presupun ca exista o cauza naturala pentru aceasta alunecare de teren”, a declarat ministrul pentru Mediu si Agricultura al landului Thuringia, Juergen Reinholz. El a respins posibilitatea ca minele de sare sa fi fost cauza aparitiei craterului.
Un purtator de cuvant al ministerului a declarat ca regiunea este „predispusa” la alunecari de teren, din cauza structurii sale geologice. El a dat ca exemplu un caz similar, in orasul Tiefenort, unde cinci case nu au mai putut fi locuite, dupa aparitia unui crater adanc de doi metri, in ianuarie.

Sursa: www.mediafax.ro


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete