Noutati :

O aplicatie ROMANEASCA pentru iPhone a fost eliminata din App Store de catre Apple

23 iulie, 2012 - 11:07 AM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Aplicatia Clueful, care le spune utilizatorilor daca alte aplicatii nu le respecta confidentialitatea, a fost retrasa de Apple din magazinul sau virtual fara nicio explicatie, scrie Daily Mail.

Clueful este o aplicatie dezvoltata de romanii de la BitDefender si ii instiinteaza pe utilizatori daca alte programe instalate pe telefon sau tableta le acceseaza lista de contacte, datele de pe retelele de socializare sau coordonatele GPS, fara incuviintarea lor, noteaza Gandul.info.

Pana acum, nici Apple, nici BitDefender nu au oferit nicio explicatie cu privire la eliminarea Clueful din App Store, la numai doua luni de la lansarea din 22 mai, noteaza sursa.

Apple a informat BitDefender de eliminarea aplicatiei, din motive pe care inca le studiem. Utilizatorii de iPhone care au instalat deja Clueful o pot folosi in continuare”, se arata intr-un comunicat BitDefender.

Daily Mail scrie ca Apple ar fi decis eliminarea Clueful fiindca programul i-ar face pe utilizatori sa nu mai cumpere alte aplicatii, constientizand cat de „intruzive” sunt.

Catalin Cosoi, seful pe securitate al BitDifender, a declarat in mai multe randuri ca dezvoltatorii de aplicatii pentru telefoanele mobile folosesc foarte multe dintre datele personale ale utilizatorilor, unii in mod legitim, iar altii, abuziv.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor