Noutati :

N-au mai incins Hora Unirii! 24 ianuarie, sarbatorita modest la Timisoara! FOTO

24 ianuarie, 2014 - 11:37 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
5

TIMISOARA. Ziua Unirii Principatelor Romane a fost celebrata si la Timisoara. Pe langa militari, oficialitati locale si judetene, la sarbatoare au participat si cativa timisoreni, majoritatea elevi de la doua licee din oras.

Reprezentantii autoritatilor locale n-au mai jucat Hora Unirii de “Unirea Mica”, la 155 de ani de la Unirea Principatelor, langa statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din fata sediului Politiei Timis, asa cum se intampla in ceilalti ani.

Putinii timisoreni s-au adunat la ora 10.00 in fata IPJ Timis sa asculte imnul de stat, sa participe la slujba religioasa si sa urmareasca depunerile de coroane, precum si defilarea Detasamentului de onoare al Garnizoanei.

In 24 ianuarie, s-au implinit 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane – Mica Unire. In 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Tarii Romanesti. In acelasi an, dar in 5 ianuarie, devenise domnitor al Moldovei.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Păi ce treabă avem noi cu unirea lor ???????????
    Să ne unim și noi cu Banatul sârbesc !

  2. 24 ianuarie este data unirii a doua principate oarecare. De ce sa „incingem” hore? Daca s-au unit landurile germane trebuie sa tzopaim noi? Sau sovhozurile sovietice daca au invins in intrecerea socialista trebuie noi sa debordam de bucurie? Ce are … sula cu … prefectura?

  3. Nici macar ata nu trebuia facut ,aceasta unire nu ne reprezinta pe noi [banatenii] in nici un fel !! ba din potriva noua unirea cu gloatele de olteni si moldoveni ne-au adus numai probleme si scaderi de cultura si civilizatie !

  4. spre mare ciuda a ungurilor si unor tembeli, mica si marea unire a fost de folos banatului. din pacate odata cu unirea au ramas in zona si ungurii, elemente de necivilizatie.