Noutati :

Ministrul Daniel Funeriu le ofera alternativa absolventilor picati la Bac in 2011: scolile postliceale

9 octombrie, 2011 - 04:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca numarul de locuri in scolile postliceale a crescut cu aproximativ 30%, pana la 12.600, acestea fiind o varianta pentru absolventii de liceu care nu au promovat anul acesta Bacalaureatul.

Potrivit lui Funeriu, pentru a urma una din cele aproximativ 180 de specializari diferite in scolile postliceale nu este necesara diploma de bacalaureat. Ministrul Educatiei a punctat ca au fost ocupate circa 12.200 de locuri.

Pe de alta parte, Daniel Funeriu a precizat ca aproximativ 80% dintre elevii care nu au luat bacalaureatul au deja o calificare profesionala obtinuta in liceu.

„Acesti tineri au un certificat pentru o anumita meserie. Chiar in Bucuresti sunt licee cu profil tehnic, care au avut o rata de promovabilitate de 20% (la Bacalaureat, n.r.), dar ai caror absolventi sunt angajati, pentru ca au fsot pregatiti pentru o meserie”, a spus ministrul, intrebat fiind despre posibilitatea celor care nu au luat examenul de a fi incadrati in munca.

Acesta a calificat drept „o mare eroare cand elevii au fost dusi pana la bacalaureat, chiar daca nu era drumul lor”.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Aventurierul acesta politic sa-si pastreze alternativele pentru el insusi, ca tot e ministru fara sa fi avut carte de munca inainte de numire si functioneaza ilegal, deoarece nu si-a prezentat nici pana in prezent actele de studii, ce trebuie – conform legii – depuse la angajare. Un agramat cu ifose!