Noutati :

Medicii, extrem de ingrijorati: epidemia mortala de Ebola se extinde mai repede decat pot face ei fata!

15 august, 2014 - 05:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Epidemia de febra hemoragica Ebola din Africa de Vest se extinde, iar situatia se deterioreaza mai rapid decat capacitatea medicilor de a-i face fata. Ebola a provocat moartea a 1.069 de persoane, iar situatia in tarile afectate de flagel este aproape de o catstrofa.

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva. Trebuie sa elaboram o noua strategie, Ebola nu se mai limiteaza la cateva sate, ea se propaga intr-un oras cu 1,3 milioane de locuitori, Monrovia”, a explicat Joanne Liu, directoarea organizatiei Medecins sans frontieres, conform stirileprotv.ro

Ea a adaugat ca exista in prezent „un climat de teama generala, ca pe timp de razboi”, in regiunea afectata de la frontierele statelor Guineea, Sierra Leone si Liberia. „Teama nu este cel mai bun comportament”, a precizat Joanne Liu.

„Oamenii nu au incredere in centrele de sanatate. Capacitatile de monitorizare a celor care intra in contact cu bolnavii sunt insuficiente”, a afirmat ea. Liu a dat exemplul localitatii Kailahun, din Sierra Leone, unde trebuie monitorizate 2.000 de persoane care au intrat in contact cu bolnavi de Ebola, in timp ce personalul nu este suficient decat pentru a monitoriza 250.

Joanne Liu a facut apel la o coordonare internationata sporita, sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). „Toate Guvernele trebuie sa se mobilizeze. Trebuie sa o facem acum daca vrem sa controlam aceasta epidemie”, a mai spus directoarea MSF.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor