Medici mai buni si aparatura mai performanta in spitalele din Timisoara. Ce se pregateste

TIMISOARA. Formarea profesionala continua este cheia succesului in orice domeniu. Iar de la aceasta regula nu fac rabat nici medicii si asistentele din Timisoara, care an de an participa la programe de acest fel.

CITESTE SI: Spargeri de masini cu dedicatie la Timisoara. Ce comenzi au hotii 

La Spitalul Municipal, personalul medical va avea acces la un program de formare profesionala, dar si la schimburi de experienta cu alte unitati medicale din Romania, printr-un proiect depus pe Programul Operational Capital Uman, in valoare de 2 milioane de euro.

„Vom organiza cursuri de formare profesionala pentru medicii si asistentele de specialitate obsterica ginecologie si neonatologie, care se vor solda si cu credite de educatie medicala continua. Vor fi cursuri organizate la Timisoara, Bucuresti si Cluj, vom avea schimb de experienta cu spitalul de Obstetrica si Ginecologie si Universitatea din Szeged, vom avea patru work shop-uri comune la ei, pentru ca ei sunt foarte bine organizati in ceea ce priveste ingrijirea gravidelor inainte de nastere si vrem sa preluam din experienta lor. Vom veni cu protocoale si propuneri legislative pentru introducerea acestui sistem si la noi. Speram ca intr-o luna de zile sa vedem daca o sa castigam acest proiect, iar odata castigat, o sa incepem derularea lui imediat”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Olimpia Oprea, manager al Spitalului Municipal Timisoara.

CITESTE SI: Moderna si incapatoare. Detalii despre cum va arata noua maternitate ce se construieste la Timisoara 

Pe langa formarea profesionala, in cadrul proiectului se vor cumpara si o serie de echipamente, printre care un fetoscop in valoarea de 70 de mii de euro, dar si o masa de reanimare pentru nou nascuti, de aproximativ 20 de mii de euro.

Proiectul are o valoare de 2 milioane de euro si se desfasoara in parteneriat cu Spitalul Judetean din Cluj, Spitaul Judetean Oradea si Spitalul de Obstetrica Ginecologie Buftea. Insa, acesta nu este singurul proiect pregatit de Spitalul Municipal. Imediat ce se vor deschide apelurile pe Romania-Ungaria si pe Romania-Serbia vor fi depuse si proiecte de preventie, diagnostic si terapie in cancer, dar si pentru dotarea spitalului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.