Manifestantii din Piata Victoriei din Timisoara au scos un drapel rosu cu insemnele PCR in cea de-a 16-a zi de proteste

TIMISOARA. In cea de-a 16-a zi in care aproximativ 100 de persoane protesteaza in Piata Victoriei din Timisoara, in fata Operei, oamenii au scos un drapel rosu, cu insemnele PCR si au strigat lozinci impotriva puterii.

Una dintre cele aproximativ 100 de persoane care protesteaza in Piata Victoriei din Timisoara a venit la miting cu un drapel rosu cu insemnele PCR, iar pe steag a scris „Basescu”, „Roberta”, „Boc” si „Udrea”.

Patru tineri au adus in Piata Victoriei si sicriul cu papusile care ii intruchipeaza pe presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, pe care i-au „inmormantat”, simbolic, joi seara. Sicriul a fost asezat pe treptele Operei, iar alaturi a fost pus drapelul rosu cu insemnele PCR.

Un alt barbat a purtat o cruce din lemn pe care a scris „Nuti Udrea” si „Jos Basescu”.

Protestatarii au avut cu ei pancarte pe care au scris mesaje precumTraiane ai demnitate iesi prin fata, nu astepta un sut in spate”, „Sunt un vierme cam nervos si-am venit sa va dau jos! Basescu nu uita, Timisoara nu te vrea!” sau „Marinarule ia vaporul! Ca nu te mai vrea poporul!”.

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. s au dus uselistii din unirii, dupa ce au plecat cei de pe sate acasa, in centru

  2. Ce protest a fost asta la care au cantat Parazitii de se spargeau boxele prin piata? E penibil, au facut USL-istii cheta ca sa ii aduca pe astia in concert sa para mai multi

  3. Lozincile se scandeaza si online pe „lozinci (punct) ro”. Intra si tu, citeste-le, sau trimite lozinci noi!

  4. De-alungul timpului omul a avut ciomagul sau bâta, sabia sau paloşul şi pistolul sau puşca. Aşa au clădit civilizaţii, au ridicat imperii, au răsturnat dictaturi, au făcut revoluţii, au construit societăţi. Unii au cucerit bogăţii, iar alţii şi-au apărat nevoile şi neamul. În zilele noastre, pe plaiurile mioritice, după societatea multilateral dezvoltată dată la o parte după zeci de ani de comunism, a apărut un soi de democraţie cu faţă umană, bazată pe păcălirea electoratului prin promisiuni mincinoase. Alegeri după alegeri, slogan după slogan, s-au perindat tot felul de minciuni, au apărut tot felul de speranţe care în cele din urmă s-au dovedit a fi deşarte. Fără ciomag sau bâtă, sabie sau paloş, pistol sau puşcă, unii au cucerit bogăţii, alţii au săracit de fraieri ce-au fost. Cei dintâi au desfiinţat locuri de muncă pentru ca fabrica să dispară şi să vândă terenul. Cei din urmă au pierdut ani de pensie pentru ca uzina să fie privatizată şi mai apoi să fie pusă pe butuci. Să nu negaţi pentru că aţi pus botul la cupoane şi aţi vândut hârtiile. Au inventat Constituţia care să apere drepturile cetăţeanului şi să instaureze legea care să facă dreptate. Numai că acest lucru nu prea este adevărat în realitatea noastră cotidiană şi în manualele de specialitate. O mână criminală a avut grijă să inventeze cândva mita, specula, şpaga, parandărătul, corupţia, înşelăciunea, lăcomia, impozite şi taxe. Astfel că unii s-au îmbogăţit, iar alţii au sărăcit. Dintr-un popor am devenit o popu_laţie împărţită în două tabere: bogaţi şi săraci. Staţi liniştiţi (acasă) că STATUL veghează, instituţiile lui publice vă apără drepturile. Între timp unii fac puşcărie că fură o găina, iar aţii îşi cumpără o insulă. Unii îşi duc zilele cu nivelul minim pe economie, alţii au venituri nesimţite. Dincolo în capitalism lor aceste transformări s-au adeverit în secole, aici în cel autohton au fost necesare doar de câteva campanii electorale. Şi nimeni nu s-a folosit de ciomag sau bâtă, sabie sau paloş, pistol sau puşcă… Avem mitinguri electorale ale opoziţiei de la ţară, avem pancarte haioase şi îngheţăm de frig în stradă. Societatea civilă de bună calitate s-a retras în cochilie. Locul lor este ocupat de foarte mulţi neaveniţi care se revendică a fi reprezentanţii societaţii civile. Avem o intelectualitate care probabil descurajată de criză, s-a retras şi nu vrea să se mai implice în viaţa socială şi politică. Cineva face un apel la revenirea societăţii civile de bună calitate în prim-planul vieţii politice şi sociale prin contribuţiile pe care le poate aduce… Dar desigur nu cu ciomagul sau bâta, sabia sau paloşul, pistolul sau puşca !

    P:S.: Mişto treaba cu introdu codul antispam! Ieri după ce a apărut articolul nu a fost pe site. Aşa că vă scriu azi, dacă nu e prea târziu…

    • Ca bine le zici domnule!