Noutati :

Mai multe piete din Timisoara, fara autorizatie de functionare. Primaria ar trebui sa se amendeze… singura

22 iunie, 2013 - 09:58 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Inspectorii din cadrul Primariei Timisoara ar trebui sa amendeze institutia pentru care lucreaza, pentru ca lasa fara autorizatie de functionare 4 din pietele timisorene.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, este vorba despre pietele agro-alimentare Dacia, Balcescu, Mehala si Doina.

„Pietele Timisoarei care intra in patrimoniul orasului nu au autorizatie de functionare pe varii motive. Doina, Dacia, Mehala si Balcescu se afla in aceasta situatie. Lucrurile acum sunt putin ciudate, avand in vedere faptul ca pietele acestea functioneaza, sub imperiul faptului ca nu vor fi amendate sau inchise de primarie”, a anuntat viceprimarul Traian Stoia.

De cealalta parte, seful Societatii de Piete S.A., care administreaza pietele din oras, spune ca nu este vorba de 4 piete fara autorizatie de functionare, ci doar de 2.

„E vorba de Mehala, care este cu probleme pentru teren, si Balcescu, unde este un proces. Nu functioneaza ilegal, este vorba despre o autorizatie data de primarie, nu este rezolvata nici intabularea. Ele pot functiona, dar nu pot fi intabulate pana nu se rezolva procesul. La Dacia si Doina nu sunt probleme. Pana una alta, pietele sunt ale primariei… noi le avem in concesiune. Ar trebui sa le si intabuleze”, a spus Victor Stefan pentru opiniatimisoarei.ro.

Stoia spune ca incearca sa rezolve problema. „Trebuie sa vedem in ce conditii si care sunt masurile necesare pentru a ajunge la normalitate. Nu au autorizatie de functionare, daca am fi luat masuri ne-am fi amendat singuri. Daca nu au indeplinit toate conditiile, nu poti sa le dai autorizatie. Legea spune ca trebuie sa indeplinesti anumite conditii si dupa aceea sa ceri spatiu”, a conchis Stoia.

Problema este ca nu numai pietele nu au autorizatie de functionare la Timisoara, ci si mai multe scoli sunt in aceeasi situatie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Piata de legume de linga Kauflandul din Circumvalatiunii cea despre care primarul spunea ca va functiona din ianuarie apoi din primavara,nu are nici ea autorizatie de functiomare.Problema e ca cineva din interior l-a sabotat pe primar si cu toate ca acesta A PROMIS ca se va amenaja o astfel de piata ,aceasta nu poate fi cuprinsa in raportul cu REALIZARILE acestuia.Inca o promisiune neonorata. Aceasta parere nu este o denigrare.

  2. Totul e la negru. Impozite nu se platesc, invatam sa ne purtam de la tigani sa furam si sa asteptam spagi.

  3. Mos „P…a” inca nu stie cine are atributii de control si poate aplica sanctiuni ? Doar POLITIA LOCALA , asa zisii inspectori ai primariei nu mai au atributii de control si sanctionare . DESTEPTAREAAAAA…..