”Luceafarul a facut sex cu aleasa lui”. Vezi cele mai tari perle din lucrarile de la Bacalaureat

Candidatii de la Bacalaureat au reusit din nou sa-i surprinda pe profesorii care s-au ocupat de corectarea lucrarilor la proba de limba si literatura romana. Ce au inteles absolventii de liceu din Luceafarul si cum descriu Baltagul intrece orice imaginatie.

,,Părerea mea este că Ilie Moromete lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multă scoală si de aceea e idolul meu”, a scris unul din absolventi.

Un altul explica de ce a plecat de acasa Vitoria Lipan :,,pentru ca nu primea iubire si mangaieri de la calul Bator.”

”Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. După acest topor a plecat VICTORIA Lipan. Probabil că avea nevoie de el pentru muncile campului sau ca să taie lemne”, a comentat un elev.

,,Eu din ce a zis Blaga n-am inteles nimic”, scrie un alt absolvent în lucrarea sa. Ca sa nu dea totusi foaia goală a găsit repede si soluţia: ,,O să mai scriu o bucata de comentariu din Morometii in loc”.

,,Cele patru elemente de structură de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incăput intr-o singură carte”, este opinia unui elev care nu pare să fi citit romanul în cauza.

La una dintre probe, candidatilor li s-a cerut sa scrie un eseu de minimum 600 de cuvinte. ,,N-am stat sa număr cuvintele, ca mai am puţin timp”, a scris unul dintre ei, ,,dar am inmultit cuvintele dintr-un rând cu randurile si mi-a dat 640″.

O altă abordare amuzanta este a unui elev care a incercat să explice care este rolul cratimei într-o poezie de Eminescu: ,,N-avea niciun motiv sa puna cratima, dar i-a fost lene sa scrie corect.”

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.