Noutati :

Liber la circulatie pe inca o bucata din Autostrada Vestului! Cand vom merge neintrerupt de la Timisoara la Budapesta?

19 decembrie, 2014 - 11:14 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

ARAD.  Veste grozava pentru soferi! De azi circulam pe cea mai mare parte a autostrazii Arad – Nadlac. Asta, desi, lucrarile nu sunt inca terminate. Mai sunt de montat panouri, garduri pe margine, dar toate acestea nu vor pune in primejdie soferii, dau asigurari constructorii.


Practic, din aceasta dupa-amiaza, masinile vor putea merge pe Lotul 1 Nadlac-Arad, de 22,2 kilometri, dupa cum declara reprezentantii constructorului. Pe langa acesta, va mai fi deschisa circulatiei si o portiune de 6 kilometri din lotul 2 Nadlac-Arad, unde insa mai e mult de lucru.

Aproape sigur se deschide circulatia pe Pecica –Nadlac, pe o portiune din 6 km din lotul 2 Nadlac-Arad si pe cei 22 de kilometri din lotul 1 Nadlac -Arad, plus aproape 7 kilometri dintr-un drum de legatura cu DN7, spre actualul punct de control pentru trecerea granitei”, a declarat pentru gandul.info Adrian Adler, managerul de proiect al constructorului, asocierea Astaldi-Max Boegl.

Drumul de mare viteza ar fi trebuit inaugurat in ianuarie anul viitor, dar constructorul a decis sa-l deschida circulatiei mai devreme, pentru a usura accesul catre vama, inainte de sarbatori.

Termenul contractual pentru darea in folosinta a lotului 1 Nadlac-Arad era 22 ianuarie 2015.

Viteza maxima cu care se va putea circula deocamdata pe acest nou tronson de autostrada va fi de 100 kilometri la ora.

Constructia Autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri.

Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise in octombrie 2011, termenul de executie fiind de un an si jumatate.

Lotul II al autostrazii Nadlac-Arad, in lungime de 16,6 kilometri, va fi finalizat tot de asocierea italo-germana Astaldi – Max Boegl.

De vara viitoare, cand va fi gata si celalalt lot din Autostrada Nadlac – Arad, se va putea circula neintrerupt pe autostrada pe relatia Nadlac-Arad-Timisoara-Lugoj, dar si invers.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...