Noutati :

Legea asigurarii obligatorii a locuintelor s-a modificat. Vezi ce obligatii ai de acum!

11 iulie, 2015 - 12:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Legea care prevede ca fiecare proprietar este obligat sa isi asigure locuinta impotriva cutremurelor, inundatiilor si a alunecarilor de teren a fost modificata. De luna aceasta, a fost introdus un nou paragraf, care prevede faptul ca de acum „nu pot incheia asigurari facultative persoanele care nu au incheiata in prealabil o polita obligatorie”, noteaza hotnews.ro.

Mai exact, odata cu modificarea adusa legii, societatile de asigurari vor fi obligate sa verifice daca proprietarii de locuinte care vor sa isi faca o asigurare facultativa, au deja una obligatorie. In cazul in care asiguratorii nu vor face aceste verificari, sunt pasibili de sanctiuni.

Asigurarea obligatorie a locuintei a fost introdusa in anul 2009. O polita obligatorie costa 10 sau 20 de euro pe an, in functie de materialul de constructie al locuintei, iar in cazul in care, in urma unor cutremure, inundatii sau alunecari de teren, locuintele asigurate sunt avariate, proprietarii primesc despagubiri de 10000 sau 20000 de mii de euro.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor