Noutati :

Japonia, la un pas de razboi cu China: 1000 de nave chinezesti se indreapta spre insulele Sankaku/Diaoyu, aflate in disputa

17 septembrie, 2012 - 03:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

O flota compusa din aproximativ 1.000 de vase de pescuit chineze se indreapta spre insulele Sankaku/Diaoyu, care au trecut sub controlul Japoniei, pentru a confirma dreptul Chinei asupra acestui teritoriu, transmit Kyodo si RIA Novosti.

Tensiunile China – Japonia iau amploare. Se asteapta ca aceasta flota sa ajunga in cursul zilei de luni in zona insulelor a caror suveranitate este disputata de Japonia si China.

In zona insulelor Senkaku, asa cum le numesc niponii, sunt concentrate mai multe nave de patrulare ale pazei de coasta a Japoniei, noteaza realitatea.net.

Duminica, a fost ridicata oficial interdictia la pescuit in Marea Chinei de Est. Potrivit mass-media locale, circa 1.000 de vase de pescuit au pornit imediat spre insulele Sankaku/Diaoyu pentru a pescui in zona. De regula, in aceasta zona pescuiesc rezidenti din provinciile estice ale Chinei, Zhejiang si Fujian.

Ministerul Agriculturii de la Beijing, in responsabilitatea caruia intra si pescuitul, a declarat in acest context ca au fost intreprinse toate masurile ca pescarii chinezi sa pescuiasca in siguranta.

Tokyo nu exclude ca aceste vase de pescuit sa incerce sa amplaseze ‘un desant’ in insule. in prezent, in cadrul guvernului japonez a fost creata o celula de criza pentru situatia legata de insulele respective.

Premierul Yoshihiko Noda si-a anulat toate vizitele si in acest moment se afla la guvern si urmareste evolutia situatiei din teren.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor