Intamplari reale! Ce sa nu faci la interviul de angajare

Primele cinci minute ale interviului de angajare sunt cruciale. Conform unui sondaj, aproape jumatate dintre angajatori (49%) au nevoie doar de cinci minute pentru a-si da seama daca un candidat se potriveste sau nu postului, in timp ce 87% stiu raspunsul dupa un sfert de ora.

In cadrul sondajului CareerBuilder, mai multi angajatori din SUA
au dezvaluit care au fost cele mai mari greseli pe care candidatii le-au facut in timpul interviului:

– a avertizat ca a luat prea mult Valium si a precizat ca, in consecinta, nu considera ca interviul va fi reprezentativ pentru personalitatea sa;

– a jucat un rol din Star Trek;

– s-a prezentat la interviu in trening pentru ca urma sa faca jogging dupa interviu;

– a cerut sa fie imbratisat;

– a adus la interviu albumul personal cu fotografii;

– s-a numit pe el insusi ca fiind eroul sau preferat;

– a intrat pe Facebook in timpul interviului;

– s-a ciocnit cu masina de cladirea angajatorului;

– si-a tinut castile de la iPod la urechi pe parcursul interviului;

– a dat foc ziarului recrutorului atunci cand acesta i-a cerut sa il impresioneze;

– a spus ca se indoieste de paternitatea fiicei sale;

– a cerut sa afle numele si numarul de telefon al receptionistei, pe care „o place cu adevarat”;

– a raspuns la apelul telefonic al unei companii concurente in timpul interviului.

De asemenea, angajatorii au identificat o serie de greseli frecvent facute de candidati, printre care manifestarea dezinteresului, vestimentatia nepotrivita, afisarea unei atitudini arogante sau afirmatiile negative despre fostul angajator.

In plus, candidatii nu au oferit exemple specifice, nu au adresat intrebari bune, au dezvaluit prea multe informatii personale sau au incercat sa afle detalii intime despre angajatori.

Deoarece comunicarea implica mai mult decat simple cuvinte, angajatorii au fost atenti si la comunicarea nonverbala. Din acest punct de vedere, cele mai mari greseli ale candidatilor au fost lipsa contactului vizual, o mina prea serioasa, postura gresita sau o strangere prea slaba de mana.

Sondajul a fost realizat in perioada 6 noiembrie – 2 decembrie pe un esantion de 2.201 de recrutori si specialisti in resurse umane.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.