Informaticienii romani – premiati de Google si Skype la Parlamentul European la competitia Hackathon

O echipa de IT-isti romani a fost premiata de Google si Skype pentru dezvoltarea unor solutii de imbunatatire a serviciilor de internet pe telefonul mobil! Tinerii au concurat cu alte echipe din 17 tari!

O echipa formata din tineri specialisti IT din Romania a urcat pe podiumul Hackathon, cel mai mare concurs de profil organizat vreodata in Parlamentul European. Competitia a reunit 54 specialisti din 17 tari.  Evenimentul a fost organizat in perioada 8-9 noiembrie, de europarlamentarul Petru Luhan, in parteneriat cu Google si Skype.

Tinerii romani si-au surclasat majoritatea competitorilor, clasandu-se pe un onorabil loc 3, la categoria care a vizat calitatea conexiunii de internet mobil. In cele 24 de ore pe care le-au avut la dispozitie, concurentii au incercat sa dezvolte solutii tehnice pentru imbunatatirea serviciilor de internet pe telefonul mobil. Aplicatiile create de tinerii IT-isti au fost analizate de un juriu format din reprezentanti ai Google, Harvard University si Citizen Lab.

„Scopul acestui eveniment a fost acela a pune la un loc minti luminate din domeniul IT, care sa identifice cele mai bune solutii pentru imbunatatirea serviciilor de internet pe mobil. Asteptarile noastre au fost insa total depasite de creativitatea acestor tineri, care merita toate aprecierile noastre. Sunt mandru de toti cei care au participat, dar in special de echipa din Romania, care a demonstrat inca odata ca tara noastra isi reafirma pozitia in elita mondiala, in domeniul IT”, a declarat europarlamentarul roman Petru Luhan, organizatorul Hackathon.

Competitia a beneficiat de premii in valoare totala de 10.000 euro, pentru cele doua categorii, cea care a vizat calitatea conexiunii la internet mobil si cea pentru accesibilitate la acest tip de servicii. Pe toata perioada desfasurarii evenimentului, concurentii au fost asistati de ingineri de la M-Lab, SamKnows, Herdict, TOR, Google, Skype, si Telecomix. Reprezentantii acestor companii au declarat ca vor utiliza o buna parte din aplicatiile create la Hackathon, ca baza pentru solutiile viitoare pentru serviciile de internet mobil.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.